Fotbal   •   Liga 1   •   UTA - FCSB

Penalty inventat pentru FCSB cu UTA! Expertul în arbitraj: „O rușine! Contact normal, întâmplător”

+17 Foto
Intervenția lui Dussaut asupra lui Musi

Articol de David Marinescu   —  duminică, 26 ianuarie 2025

Penalty inventat pentru FCSB în repriza secundă a meciului cu UTA (1-0 pentru roș-albaștri), la scorul de 0-0. Intervenția lui Dussaut asupra lui Musi, sancționată de Viorel Flueran la atenționarea „VAR-ului” Szabolcs Kovacs, a fost descrisă de un specialist în arbitraj drept „o rușine de penalty”.

FCSB s-a chinuit în prima oră a meciului cu UTA, reușind să deblocheze tabela grație ajutorului primit din partea oficialilor de joc.

Era minutul 60 când Musi a scăpat singur spre poarta adversă. Extrema FCSB-ului nu și-a făcut bine pașii și i-a permis lui Dussaut să-l prindă din urmă și să-l conducă spre exterior.

Musi a șutat, iar o fracțiune de secundă mai târziu a căzut, acuzând că a fost lovit de Dussaut, care se aruncase în alunecare.


Penalty inventat pentru FCSB cu UTA! Expert în arbitraj: „O rușine!”

În timp real, „centralul” Viorel Flueran nu a arătat spre punctul cu var. A făcut-o abia după ce a revăzut faza la marginea terenului, fiind atenționat de colegul din camera VAR, Szabolcs Kovacs, că ar exista circumstanțe de penalty.

A fost o decizie curioasă a brigăzii de arbitri, pentru că Musi șutase deja, iar alunecarea lui Dussaut l-a ratat pe adversar. A existat un contact abia sesizabil, din inerție, reacția lui Musi fiind evident exagerată.


Specialistul în arbitraj contactat de GSP.ro a fost uluit de hotărârea lui Flueran: „O rușine de penalty! Un contact normal, întâmplător, după ce [Musi] a lovit mingea”.

„N-ai cum să dai penalty niciodată pe așa ceva! Nu văd niciun fel de imprudență pentru a da lovitura de la 11 metri, mai ales că nu se dă niciun fel de avertisment”, a reacționat un alt fost ecuson FIFA contactat de GSP.ro.

FCSB a cerut penalty și în minutul 73, când portarul gazdelor, Dejan Iliev, l-a lovit pe Mihai Popescu în timp ce încerca să grăbească reluarea jocului, având mingea în brațe. Deși stoperul roș-albastru s-a întins pe gazon și a acuzat lovitura, Szabolcs Kovacs nu l-a mai tras de mânecă pe arbitrul de pe teren.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.