Dinamo a câștigat miercuri definitiv procesul cu Vasile Șiman. Curtea de Apel București s-a pronunțat în unul dintre cele mai complicate procese din ultimii ani pentru „câini”. Ce urmează? Dinamoviștii trebuie să iasă rapid din insolvență dacă vor să aibă drept de participare în cupele europene în sezonul 2026-2027. Iar acest aspect nu va fi deloc ușor.
Un lucru e cert: indiferent de locul pe care va termina, Dinamo nu va avea drept de participare în cupele europene în sezonul 2025-2026. Miza „câinilor”: ocuparea unui loc de cupe europene la finalul sezonului 2025-2026 și dreptul de participare în stagiunea 2026-2027.
Dinamo forțează ieșirea din insolvență până la 31 mai sau 30 iunie?
Deși 31 mai a fost data înaintată oficial până la care Dinamo trebuie să iasă din insolvență, surse din cadrul clubului au explicat pentru GSP.ro faptul că, în realitate, 30 iunie reprezintă data-limită până la care acest demers trebuie făcut, cu 12 luni înainte de startul sezonului viitor.
Dacă acest aspect se va confirma, o lună ar conta enorm, ținând cont de faptul că procedurile ar trebui rezolvate în timp-record, față de o speță normală.
Așadar, Dinamo ar trebui să facă următorii pași pentru a spera la o ieșire rapidă din procedura de insolvență, declanșată în iunie 2021:
1. Dinamo trebuie să achite ratele rămase din noul plan de reorganizare, valabil până în noiembrie 2025. Până în noiembrie pot rămâne dinamoviștii în această procedură, însă acest termen e exclus din start.
2. Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar, va realiza raportul asupra procedurii, stabilind clar că atât financiar, cât și din punctul de vedere al litigiilor nu există vreo piedică pentru ieșirea din insolvență.
3. Se va convoca Adunarea Creditorilor.
4. Convocatorul pentru ședința Adunării Creditorilor se publică în Buletinul Procedurilor de Insolvență.
5. APCH, care face parte din Adunarea Creditorilor alături de ANAF, va vota și va aproba raportul închiderii procedurii de insolvență.
6. Răzvan Zăvăleanu și Claudiu Balog (practicianul în insolvență) transmit către Tribunalul București o solicitare de stabilire a unui termen excepțional de către judecătorul sindic cu privire la cererea de închidere a insolvenței.
7. Tribunalul stabilește termenul pentru cercetarea documentelor și rapoartelor.
8. În cel mai bun caz, judecătorul sindic se pronunță pentru închiderea procedurii de insolvență până la jumătatea lunii mai.
9. Ulterior, RTZ întocmește o solicitare către Registrul Comerțului pentru schimbarea statusului societății din „insolvență” în „normal”, unul dintre ultimii pași.
10. Registrul Comerțului comunică către Monitorul Oficial modificarea statutului, iar Dinamo va ieși oficial din insolvență.
{{text}}