Giedrius Arlauskis (37 de ani), fostul portar de la Unirea Urziceni, FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova, a vorbit despre patronii cluburilor la care a activat în România.
Lituanianul a făcut mai multe aluzii acide la adresa lui Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, echipa pentru care a evoluat ultima dată Arlauskis.
Giedrius Arlauskis: „Mihai Rotaru e «cireașa de pe tort», le știe pe toate. Din cauza lui am plecat eu. Din cauza lui n-a reușit nici Gâlcă”
„Eu, sincer, o văd pe Craiova mai favorită decât CFR-ul (n.r. la lupta la titlu cu FCSB). Rădoi e un antrenor foarte bun, un motivator foarte bun. Am trecut și eu prin Oltenia... din păcate.
N-am rezistat acolo, m-am obosit. Deja simțeam că bate pensia la ușă și vine poștașul: «Ți-am adus pensia, du-te, tati, lasă-ne…».
N-am mai avut răbdare și nici nervii să mă mai lupt. Am încercat când am venit, dar acolo… când e domnul Rotaru, n-ai cu cine. Băiatul le știe pe toate, e și patron, și director sportiv, și șofer de autocar, și bucătar, ce vrei tu, depinde cum îl prinde ziua.
Ce am văzut acolo și cum se iau deciziile… e greu. Dacă Rădoi are mână liberă, are potențial să se bată la titlu, dar trebuie să fie lăsat.
Poate s-or mai fi schimbat lucrurile, dar eu nu cred în minuni. Paștele o să treacă, dar fotbalul se mai joacă câteva etape. Oamenii nu se schimbă, mai ales în fotbalul românesc. N-ai cum să te aștepți la minuni peste noapte.
„«Cireașa de pe tort» e domnul Mihai Rotaru. Debandadă totală la Craiova, pierdeam timpul acolo”
Mihai Rotaru // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)Am petrecut 9 ani în România și am prins cei mai buni patroni de aici. Începând cu Bucșaru, după «Gigione» (n.r. Gigi Becali), după Neluțu Varga, după aceea pe «cireașa de pe tort», domnul Mihai Rotaru.
Am început cu Bucșaru, cel mai nebun, în toate sensurile posibile. După aia, Gigi, cel mai simpatic. Neluțu Varga de treabă, foarte de treabă și apoi «cireașa de pe tort», domnul Mihai Rotaru.
Dacă aș putea, aș zice multe... și oricum zic prea multe. Aveam o echipă foarte, foarte bună acolo. Dar cu o debandadă totală. O dezorganizare la nivel de club care te obosea psihic. Mi-am dat seama că pierd timpul aiurea și că era momentul să plec.
(n.r. despre plecarea lui Costel Gâlcă de la Universitatea Craiova) Din ce știu eu, că am fost în bucătărie acolo, din cauza «cireșei de pe tort»”, a declarat Giedrius Arlauskis la fanatik.
{{text}}