Adrian Iencsi, 50 de ani, fotbalist emblematic pentru Rapid, căpitan și unul dintre cei mai buni stoperi din istoria echipei, a oferit un interviu în exclusivitate Gazetei Sporturilor.
Fostul internațional a numit cel mai trist meci jucat de Paște, a povestit cum trăia Paștele în copilărie și a dezvăluit cum arată sărbătorile în prezent, alături de familie.
VIDEO. Adrian Iencsi, confesiuni de Paște: „Acum mă bucur de familie”
(n.r. despre era perioada Paștelui când era jucător) „Tot timpul eram în cantonamente, eram implicat. Câteodată mai aveai norocul, șansa, jucai cumva vinerea sau lunea, dar câteodată mai prindeai și liber. Mi-aduc aminte, chiar în sezonul când am câștigat campionatul, în 2003, am jucat cu Steaua pe Giulești. Noi am practicat un joc foarte bun. Într-un final am pierdut cu 2-1, exact în ziua de Paști.
După acel meci eu am plecat acasă, am plecat foarte afectat, foarte supărat. Au fost printre puținele jocuri, dacă nu chiar singurul, când am pierdut cu Steaua pe Giulești și la finalul jocului am fost aplaudați de spectatori pentru că noi chiar am stat doar în jumătatea adversă. Am avut foarte multe ocazii pe care nu le-am fructificat. Și în acel sezon am luat campionatul!
Deci am prins, că tot vorbeai de Paște, chiar am prins, am plecat după partidă, dar nu au fost niște sărbători foarte fericite pentru mine, pentru toți colegii mei, pentru toți suporterii rapidiști".
(n.r. despre cum își petrece în prezent Paștele) „Ziua de Paște acum arată frumos pentru că n-am activitate și am timp mai mult să stau alături de familia mea și normal că întotdeauna sărbătorile sunt frumoase, să ai liniște, să ai zâmbet, să te bucuri de tot ceea ce faci în fiecare zi, de apropiații tăi, de familia ta. Sunt sărbători frumoase, cum la fel le doresc tuturor.
Îmi place să gust din toate bunătățile care sunt pe masă. Pască, cozonac, sarmale și salată beuof. Îmi place drobul foarte tare, drob cu ridiche, cu ceapă verde, să ciocnim ouăle.
Să știi că sunt foarte talentat la bucătărie și dacă sunt lăsat de soția mea, chiar pot pregăti și eu. Cred că sunt mai bun la spălat vasele.
(n.r. despre cum își petrecea Paștele în copilărie) În copilărie, evident că ieșeam cu prietenii mei. Toate sărbătorile erau frumoase. Cred că în copilărie orice zi era frumoasă pentru noi, pentru că eram liberi, nu aveam responsabilități, nu aveam emoții, eram în lumea noastră, toți. Și mai ales când erau aceste sărbători, e clar că ne bucuram de ciocnirea ouălor, de bunătăți.
Mergeam, petreceam. Eram invitați în casa cuiva, unor prieteni, unor colegi, sărbătoream în casă. Și la fel și eu aveam invitații mei, deci cam așa se făceau petrecerile. Toate sărbătorile, majoratele, nu mai spun.
Am avut o copilărie foarte frumoasă, o adolescență foarte frumoasă, adolescența mi-am petrecut-o aici la București, venind la București, la Rapid. Am avut parte de colegi, prieteni foarte buni și n-am să uit niciodată acele momente, la 20 de ani, când eram așa... eram liber în tot ceea ce făceam, eram ca niște rebeli. Petreceam timpul cu mare plăcere și cu mare bucurie.
Atunci nu venea iepurașul, acum toată lumea, toți copiii așteaptă iepurașul. S-au schimbat vremurile și ar trebui să ne bucurăm de orice surpriză frumoasă, indiferent care e. Că ne bucurăm de un iepuraș din ciocolată, că ne bucurăm altă dată de o portocală. Noi ne bucuram pe vremuri, când eram copii, ne bucuram de o portocală.
Dacă primeam cadou o portocală, era o bucurie imensă sau nu mai zic, de o banană, pentru că foarte greu intrau bananele în țara noastră noastră și ne bucurăm de orice, și de o ciocolățică, și de o bombonică, deci ne bucurăm de orice.
Și eu și acum vă spun sincer că la fel mă bucur de orice surpriză și de orice cadou, indiferent de valoarea cadoului", a spus Adrian Iencsi, pentru GSP.ro.
{{text}}