Gruparea Ceahlăul Piatra Neamţ a anunţat, joi, într-un comunicat, că va sesiza organele de urmărire penală, considerând să s-a recurs la fals şi abuz în serviciu la acordarea licenţelor "anumitor cluburi", transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ceahlăul făcut acest anunţ după ce grupările Oţelul Galaţi, Poli Iaşi şi Gloria Buzău, confruntate cu unele probleme financiare, au primit licenţa de cluburi profesioniste din partea comisiei gde specialitate din cadrul FRF.
Gruparea din Piatra Neamţ consideră că aceste cluburi, cărora nu li s-a acordat licenţa în primă instanţă deoarece înregistrau la data de 31 martie 2008 datorii neachitate faţă de angajaţi, asigurări sociale şi/sau autorităţi fiscale aferente anului 2007, au "produs" ulterior documente care au fost apreciate ca fiind corespunzătoare de Comisia de Apel din cadrul Sistemului Naţional de Licenţiere. Ceahlăul menţionează că această comisie a admis apelurile cluburilor în cauză şi a desfiinţat hotărârile iniţiale, încălcând "dispoziţiile imperative ale Manualului Naţional de Licenţiere".
Clubul nemţean subliniază că, în conformitate cu prevederile Manualului Naţional de Licenţiere, candidatul la licenţă trebuie să demonstreze că, în ceea ce priveşte obligaţiile sale contractuale şi juridice, "nu are angajamente financiare neachitate faţă de angajaţi, asigurările sociale şi autorităţile fiscale, la data de 31 decembrie a anului precedent sezonului pentru care se solicită licenţa, cu excepţia cazului în care acestea sunt complet achitate sau sunt amânate în baza unui acord cu creditorul sau fac obiectul unui litigiu care în mod evident nu este nefondat, înaintat spre soluţionare unei autărităţi competente până la data de 31 martie a anului următor".
Ceahlăul menţionează că anumite cluburi au folosit "înscrisuri care contravin legislaţiei comunitare şi naţionale în vigoare" şi anume înţelegeri de amânare la plata datoriilor către bugetul de stat. "Pe de altă parte ne întrebăm cum a fost posibil ca anumite cluburi ai căror angajaţi solicitau şi obţineau ulterior datei de 31.03.2008 la comisiile cu atribuţii jurisdicţionale ale Federaţiei Române de Fotbal (FRF) obligarea angajatorului la plata drepturilor financiare neachitate, aferente anului 2007, să prezinte la Comisia de Apel din cadrul Sistemului Naţional de Licenţiere, înţelegeri antedatate, încheiate ulterior datei de 31.03.2008", se precizează în comunicatul clubului din Liga a II-a.
Gruparea Ceahlăul a anunţat că va solicita organismelor abilitate ale Federaţiei Române de Fotbal verificarea documentelor care au stat la baza neacordării în primă instanţă a licenţei anumitor cluburi şi ulterior au dus la desfiinţarea anumitor hotărâri ale instanţei de fond de către Comisia de Apel din cadrul Sistemului Naţional de Licenţiere. De asemenea, Ceahlăul va înainta un memoriu la UEFA cu privire la "încălcarea prevederilor Manualului Naţional de Licenţiere", va cere o anchetă în acest sens şi va va sesiza organele de urmărire penală "în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor care se fac vinovate de săvârşirea infracţiunilor de fals şi uz de fals în emiterea şi înregistrarea unor înscrisuri, precum şi a infracţiunii de abuz în serviciu".
Ceahlăul a precizat că va solicita FRF documentele care au stat la baza admiterii apelurilor cluburilor în cauză şi va cere retragerea licenţei anumitor grupări, în conformitate cu dispoziţiile articolului 4.4.1.5 din Manualul Naţional de Licenţiere. Gruparea nemţeană a menţionat că nu are dispute "neprincipiale" cu cluburile din Liga I.
Preşedintele de onoare al clubului Ceahlăul, Gheorghe Ştefan, a declarat că vrea ca licenţele acordate eronat să fie revizuite. "Ceahlăul este un club în legitimă apărare, care are licenţă şi care respectă manualul de licenţiere. Vrem să fie revizuite licenţele acordate eronat. Aşteptăm răspunsul FRF şi UEFA, iar dacă va fi cazul, ne vom adresa şi justiţiei. Nu dorim răul altcuiva, doar ne interesează ca normele şi legislaţiile europene să fie respectate", a explicat el.
Preşedintele CA al FC Ceahlăul, Viorel Măstăcăneanu, a afirmat că gruparea pe care o conduce nu vrea ca ancheta UEFA să ducă la luarea unor măsuri "mult mai dure pentru fotbalul românesc". "Chiar nu vrem ca acele cluburi care şi-au câştigat pe teren dreptul de a participa în cupele europene să ajunga să nu mai poata participa din cauza unor erori arătate de FRF. Se vede clar că în România, Liga I nu mai înseamnă o competiţie loială. Sunt grupări care au cheltuit miliarde de lei pentru a figura în regulă cu plăţile financiare, în vreme ce altele se folosesc de bani în alte scopuri. Nu cunoastem, exact, ce cluburi din România merită sau nu să beneficieze de primirea licenţei pentru Liga I. De aceea vom cere copiile dupa raportul Comisiei de Apel, care a acordat licenţa pentru ultimele trei cluburi restante în acest capitol", a spus Măstăcăneanu.
Show more
Loading ...
Failed to load data.
{{#showContent}} {{#content}}
{{/content}} {{/showContent}}
Show more
Loading ...
Failed to load data.
{{#showContent}} {{#content}}
{{/content}} {{/showContent}}
{{text}}