Nationala

În blocstart

Articol de Justin Gafiuc, Ionuţ Petrişor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Mărgăritescu e soluţia pregătită de stafful “naţionalei” pentru înlocuirea imediată a unui eventual accidentat înainte de partida cu Franţa.

Problemele medicale din lotul României l-au determinat pe Piţurcă să-şi ia măsuri de siguranţă şi să pregătească deja eventuali înlocuitori, dacă acciden­tă­rile vor continua să rărească rîn­durile “tricolorilor”.

Prima opţiune e Andrei Mărgăritescu. Con­dus de doctorul “naţionalei”, Pompiliu Popescu, mijlocaşul dina­mo­vist a efectuat ieri dimineaţă vizita medicală la clinica “MedLife”, trecînd prin acelaşi set de verificări pe care le-au urmat şi ceilalţi 23 de oameni aflaţi acum pe lista pentru Euro. Demersul, anterior necazului păţit de Goian la antrenamentul de ieri dimineaţă, a venit să confirme că Piţurcă are motive să fie extrem de prevăzător!

Avertizat să nu plece din ţară
Ţinerea în stand-by a lui “China” are explicaţii logice. Piţurcă se teme să nu piardă unul dintre cei patru oameni cu probleme, din defensivă şi din linia mediană: Tamaş, Goian, Chivu, Rădoi. Eventuala venire a lui Mărgăritescu ar însemna aco­perirea unui post de închizător, ceea ce, la nevoie, i-ar oferi tehnicianului posi­bilitatea să-l retragă în apărare pe Chivu sau pe Rădoi.

Fotbalistul a fost avertizat de Piţurcă să fie în permanenţă dispo­ni­bil şi să nu plece din ţară, ast­fel încît, dacă evenimentele o vor ce­re, să poată ajunge imediat în Elveţia, alături de ceilalţi “tricolori”.

Chemat de urgenţă cu Bulgaria
În cazul în care selecţionerul va ape­la la serviciile lui Andrei Mărgă­rites­cu, nu ar fi prima dată cînd Piţurcă l-ar chema pe acesta pe ultima sută de metri. Mijlocaşul dinamovist a mai fost convocat în ultimul mo­ment şi înaintea partidei România-Bulga­ria, de pe 2 septembrie 2006, din preliminariile pentru Euro. Atunci, Piţi a renunţat la Dorinel Munteanu şi l-a chemat pe Mărgă­ritescu, după ce primului i-a decedat o rudă şi nu a mai putut răspunde convocării.

3 selecţii în echipa naţională a acumulat pînă în prezent Andrei Mărgăritescu

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.