Cosmin Tabără, vicepreşedintele Agenției Naţionale pentru Sport și fost viceprimar al Timișoarei, a publicat săptămâna aceasta câteva imagini de pe șantierul stadionului „Eroii Timișoarei” care se va ridica în orașul din vestul României. Noua arenă din Banat costă 23 de milioane de euro și va fi gata în anul 2026.
Lucrările decurg conform planului, totul este în grafic, iar Tabără a anunțat cu entuziasm actualizări de pe șantier. Arena va fi prima nou construită la Timișoara în ultima vreme, în orașul unde și legendarul „Dan Păltinișanu” a fost demolat recent, pentru a-i face loc unui stadion care va deveni al doilea cel mai mare al țării.
Până atunci însă, timișorenii se vor putea bucura de un stadion mai mic, construit din bugetul local. Noul stadion al Timișoarei va ocupa o suprafaţă de peste 9.000 mp şi va avea 10.101 locuri pentru spectatori.
Lângă arenă va fi amenajat şi un parc cu loc de joacă, precum şi o parcare cu peste 450 locuri, care va putea fi folosită şi de locuitorii din zonă. Locația arenei este Calea Buziașului, în zona de sud-est a orașului.
FOTO. Așa arată șantierul de la stadionul „Eroii Timișoarei”
„Modernizare cu sens: stadion. Este o bucurie de fiecare dată când trec pe lângă acest obiectiv important pentru sportul timișorean, pentru tineretul din Timișoara, pentru că îl văd crescând, văd că se lucrează și văd progrese de la zi la zi.
Este important că, în momentul de față, au început lucrările și la tribuna oficială, se lucrează și la instalații sub peluză, se lucrează la realizarea bazinului colector de apă pentru sistemul de stingere a incendiilor. Și cred că este în grafic, sunt convins că este în graficul de realizare și, anul viitor – 2026 – va da Timișoarei un stadion modern, un stadion pe care se vor desfășura meciuri de fotbal, rugby, fotbal american, dar și concerte sau alte evenimente.
Timișoara va beneficia de un stadion modern. După ani de așteptări, este un lucru frumos pentru Timișoara și lucrurile acestea trebuie să continue.
Aici trebuie să discutăm despre obiective mari pentru Timișoara: despre realizare de stadioane, de spitale, de școli, de lucrări de infrastructură mari. Să ne gândim la pasaje care trebuie făcute în Timișoara pentru a fluidiza traficul de la intrarea și până la ieșirea din oraș, la realizarea și extinderea liniilor de tramvai, astfel încât să putem discuta despre crearea unui inel feroviar în jurul orașului, care să descongestioneze traficul și să dea alternativă populației pentru a folosi mijloacele de transport în comun.
Nu este suficient doar să le cumpărăm – este obligatoriu să investim în modernizarea liniilor și în extinderea liniilor de tramvai”, a scris Cosmin Tabără, pe pagina personală de Facebook.
{{text}}