Nationala

Fundaşii amendaţi

Articol de Costas Mincu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Piţurcă a fost nemulţumit de defensivă: “Adversarii au ajuns prea uşor la poarta noastră!”

Selecţionerul consideră că rezultatul de 4-0 este unul prea dur pentru Muntenegru şi s-a arătat nemulţumit de jocul defensiv al “tricolorilor”. “Poa­te scorul a fost sever, mai ales că adversarii ne-au pus mari proble­me în prima repriză. Dacă înscria Vu­cinici, altfel era jocul. Nu sînt mul­­ţumit de fundaşi! Prea uşor se ajungea la poarta noastră! ”, a spus Piţurcă.

“Altă echipă la Euro”
Antrenorul “naţionalei” a găsit însă o explicaţie pentru jocul mai slab din prima parte: “Băieţii vin după antrenamente foarte dure . De aceea nici concentrarea nu a fost probabil maximă şi n-au re­uşit să se ridice la nivelul pe care-l doream”.”Chiar dacă am învins categoric, nu sînt deloc satisfăcut de joc! S-a simţit că în repriza a doua au intrat jucători mai proas­peţi”, a mai punctat Piţurcă. Solu­ţia? “Trebuie să reglăm problemele fizice şi psihice ale jucătorilor. Cu siguranţă, echipa din această seară nu va fi aceeaşi cu cea de la Euro”.

“Să arătăm ca o formaţie mare!”
Tehnicianul nu l-a uitat pe Nicolae Dică, eroul serii, cu două goluri înscrise : “A încercat să demonstreze că merită să fie titular la turneul final, avînd reuşite foarte frumoase”. Cu doar opt zile rămase pînă la debutul “trico­lorilor” la Euro, Piţurcă mai are o singură dorinţă: “Să ne satisfacem suporterii şi să arătăm ca o echipă mare. Nu avem nimic de pierdut, doar de cîştigat. Ne jucăm şansa noastră!”.

“Nu mi-a plăcut evoluţia lui Ştefan Radu pe postul de fundaş central. În acea zonă am avut probleme în prima repriză a meciului cu Muntenegru”
Victor Piţurcă antrenor România

Nicoliţă aclamat
Spre deosebire de jocurile de cam­pionat, stelistul Bănel Nicoliţă a a­vut parte de o primire mult mai căl­duroasă pe Ghencea în tricoul “na­ţionalei” . El a intrat pe te­ren în minutul 55, în locul lui Fl. Pe­tre. Alt­fel, golul de 3-0 al lui Dică l-a făcut pe Piţurcă să zîmbească pen­tru prima dată pe parcursul meciului.

Debutanţi
Săpunaru şi Stăncioiu au debutat aseară în tricoul echipei naţionale. Fundaşul Rapidului a fost introdus pe teren în minutul 57 în locul lui Cosmin Contra, în timp ce al 3-lea goalkeeper al României la Campionatul European a intrat în poartă în minutul 78, înlocuindu-l pe Marius Popa.

Lobby vrea finala!
Bogdan Lobonţ a mărturisit că România vrea să atace ultimul act de la Euro: “Ne dorim să prin­dem finala competiţiei şi vom face tot ce depinde de noi pentru a ajun­ge acolo. Meciul cu Muntenegru ne-a ajutat să vedem unde ne aflăm îna­intea partidei cu Franţa, în faţa că­reia trebuie să prindem o zi mare”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.