Baschet

Exploziv

Articol de Dan Brie  —  Monday 30th of November -0001 12:00

“U” Cluj a recuperat aseară o diferenţă de 17 puncte şi a trimis finala în meciul 7, care se va juca la Ploieşti, joi, cu trofeul pe masă.

3-2 pentru Ploieşti,o fi­na­lă cu 5 în­cleş­tări teribile. A 6-a parte, decisivă, s-a jucat ieri la Cluj, cu 3.800 de fani ai Universităţii în­tr-o sală mai fierbinte decît Ver­zu­viul. Campioana a avut primul coş, dar Cuici a marcat de la 6,25 metri, imitat de Buckman, pentru un start furibund al “şepcilor roşii”: 12-6. Dar n-a rămas aşa.

Seals şi Buckman au irosit de la 6,25 metri, Cuici a avut probleme cu “liberele”, iar arbitrul Olaru a oprit uşor un atac al lui Lăpuşte, pentru fault. A fost suficient pentru ca Ploieştiul să revină în joc. S-a făcut 15-15, apoi Blidaru a încercat un slam, l-a greşit , şi, frustrat, l-a fa­ultat pe Popa. Dar Clujul re­sim­ţea şocul şi n-a profitat: 16-19, apoi 18-24 la finalul primului sfert. Că­­ru­ţa­şu şi Cepulis făceau dife­renţa. Plo­ieştiul declanşa, în sfertul doi, sprin­tul de­cisiv spre titlu. S-a făcut 20-30, Lă­puşte a mai scurtat dis­tan­ţele, “U” forţa revenirea, iar Krs­ta­novici a făcut 30-32! Sala a ex­plodat, dar suflul n-a ajutat Clujul. Cepulis a ieşit iarăşi la rampă.

DRAMATIC

La pauza mare a fost 38-48, iar Griffith căuta din ochi trofeul. În sfertul trei, la 43-60, părea că nimic nu se mai poate întîmpla. Dar “U” l-a reinventat pe Seals. Americanul s-a trezit în sfertul 4, a recuperat şi a marcat sub privirile uluite ale plo­ieştenilor. O diferenţă de 17 puncte a căzut cînd Lăpuşte a fă­cut 70-71. Egal cu 3 minute îna­in­te de final: 79-79, apoi 81-79!!! Ul­ti­me­­le se­cun­de au fost infernale, însă “U” şi-a păs­trat cumpătul, o di­fe­ren­­ţă de do­uă puncte şi şansele de a răs­turna, după 4 ani, cam­pi­oana.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.