EURO 2012

Anonimi!

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

“Cine sînt băieţii ăştia?”, a întrebat o elveţiancă văzîndu-i pe jucătorii lui Van Basten. Aşa au ajuns portocaliii la Euro.

Surpriză pentru olandezi în prima zi la Euro. Marţi nu i-a aşteptat nimeni pe aero­portul din Geneva! Iar o oră mai tîrziu, cînd au sosit la hotelul Beau Rivage din Lausanne, cartierul lor general, nu era decît un suporter!
Mai mult. Unii localnici de-abia atunci au aflat că batavii vor locui acolo. “Ce se întîmplă? Cine sînt băieţii ăştia?” , a întrebat o el­ve­ţiancă. După ce a aflat, a reacţionat ca şi cum ar fi fost deranjată: “Ohhh”.

Fotografii din Ţara Lalelelor n-au avut însă noroc, chiar dacă nu era agitaţie. Van Basten n-a vrut să privească spre obiectiv. Unul dintre fotoreporteri s-a îmbrăcat în tricoul Italiei, ca să-i atragă atenţia se­lec­ţio­nerului. N-a reuşit!

Singurul care l-a făcut să zîm­bească pe Van Basten a fost por­tarul hotelului. Acesta, în loc să-i ajute la bagaje, a sărit să-i strînga mîna tehnicianului!

S-a antrenat
Ieri, în premieră de la reunirea lotului olandez, Robin van Persie s-a antrenat alături de colegi. “Mi-e puţin teamă, e uman. Nu ştiu cît de rapid pot atinge ritmul com­petiţiei. N-am mai jucat din aprilie din cauza accidentării de la coapsă. Şi selecţionerul n-a vrut încă un amical pentru mine. Dar, dacă va avea nevoie de mine, voi fi pe teren cu Italia”, a declarat atacantul.

“Nu sîntem mîndri”
Ron de Boer nu crede în Portocala mecanică. “Sîntem atît de buni încît să fim campioni? Mă îndoiesc”, a afirmat fostul mare internaţional batav, care ştie şi punctul nevralgic al olandezilor: “Nu sîntem atît de motivaţi, de mîndri, cînd jucăm la «naţională»! Cîteodată trebuie să fii rău şi acest sentiment nu există în cultura noastră”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.