International   •   EURO 2012   •   ITALIA

Mîncare la greu

Articol de Aurelian Botezatu   —  joi, 05 iunie 2008

În timp ce “tricolorii” şi-au luat la pachet vin, azzurrii au cărat la Baden paste, brînză, şuncă şi cereale.

La Baden, italienii se simt ca acasă. Hotelul Weikersdorf le oferă tot confortul din lume, dar şi ei au a­vut grijă ca la plecarea spre Austria să-şi umple valizele cu de toate. Dacă ai noştri, de pildă, şi-au luat la “pachet” doar vin, azzurrii au cărat după ei electronice şi multă, multă mîncare.



Unul dintre cei doi bucătari care-i însoţesc pe adversarii “tri­co­lorilor”, Claudio Silvestri, a dez­vă­luit şi ce anume conţin con­tai­nerele squadrei lui Roberto Do­na­doni. În primul rînd, tradiţionalele paste. La greu. Nu mai puţin de 200 de kilo­grame! Apoi, brînză, şuncă, ce­reale, apă şi diverse ingrediente ne­cesare pentru a prepara pizza. “Alimente care să-i ajute pe băieţi să readucă titlul continental în Italia după 40 de ani”, speră Sil­ves­tri.



Jucătorii, la rîndu-le, n-au vrut să renunţe la Playstation. Interistul Materazzi ţine să refacă la Baden grupul care acum doi ani, în Germania, juca seară de seară fotbal pe computer. Aşa că în burta Airbus-ului care i-a adus luni pe azzurri la Viena s-au regăsit cîteva console şi 23 de laptop-uri.

Donadoni detestă dovleceii

Claudio Silvestri, de 10 ani bucătarul squadrei, a povestit şi ce le serveşte cel mai des jucătorilor. Mi­cul dejun înseamnă de regulă lap­te, iaurt, pîine, biscuiţi, mie­re şi nutella. Prînzul e format din paste cu ver­dea­­ţă sau cu tomate şi carne albă la grătar, iar la cină pre­domină peştele şi friptura. Desigur, salatele şi fruc­tele sînt la discreţie. Există însă şi pre­ferinţe. “De Rossi se dă în vînt după ciocolată, iar Gattuso cere des ardei iute. Dona­doni mănîncă la fel ca jucătorii, dar nu-i plac dovleceii”, a dezvăluit Silvestri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.