EURO 2012

“Tricolori” relaxaţi, “Cocoşi” epuizaţi

Articol de Ionuţ Iordache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Titularii Franţ­­­­­­­ei au disputat în acest sezon aproape 80 de partide în plus faţă de “11”-le lui Piţurcă.

România are o şansă în plus la Euro. Este formaţia din “Gru­pa morţii” ce are cei mai proas­peţi jucători. Sau aşa ar tre­­bui să fie avînd în vedere că me­dia me­ciu­rilor jucate de cei 11 po­si­bili titulari este cea mai mică dintre toate cele 4 echipe din Grupa C. “Tricolorii” au strîns, în medie, 39 de partide în sezonul 2007-2008. Cu mult sub media francezilor (46), a italienilor (45) şi a olandezilor (43). Cu alte cuvinte, “cocoşii” au 78 de meciuri în plus faţă de noi!

Interesant este că românii au avut şi cel mai relaxant program îna­inte de turneul final. Ma­jo­ri­ta­tea jucătorilor au terminat cam­pio­na­tul pe 7 mai, cînd a luat sfîrşit Li­ga I. Apoi au avut parte de o va­can­ţă în Turcia şi au jucat un singur meci amical, 4-0 cu Muntenegru. Domenech a gîndit o altă strategie, preferînd să-şi ţină elevii în priză. I-a dus într-un stagiu montan la 2.100 metri şi le-a asigurat trei partide de verificare! În con­diţiile în care aproape toţi francezii au avut un sezon infernal şi prelungit la echipele de club.

7 jucători din lotul Franţei au terminat sezonul pe 24 mai: Coupet, Squilacci, Boumsong, Toulalan, Govou, Benzema, Clerc. Lor li se adaugă şi italianul Grosso. Toţi au jucat pentru Lyon în finala Cupei Franţei, 1-0 cu PSG

48 de meciuri are Dică în 2007-2008, fiind românul cu cele mai multe partide

Se repetă povestea din 2006?
Franţa a urmat acelaşi program ca înaintea turneului final al CM 2006. Ca şi acum, “cocoşii” veneau atunci după multe meciuri jucate la echipele lor de club şi au fost duşi tot la Tignes, în staţiunea montană aflată la altitudinea de 2.100m. Zidane şi compania au început slab turneul, cu două remize, 0-0 cu Elveţia şi 1-1 cu Coreea de Sud, dar au ajuns în finală. Ceea ce nouă ne-ar conveni de minune!

Recordmanul
Cu 61 de partide jucate în 2007-2008, Benzema (foto, 20 de ani) este jucătorul din grupa Ro­mâ­niei cu cele mai multe meciuri bifate. Atacantul lui Lyon nu a pierdut decît 6 partide în acest sezon: două în campionatul francez, una în Liga Campionilor şi trei la “naţională”! Mai mult, francezul a înscris 33 de goluri, avînd o medie de un gol marcat la două meciuri. La acest capitol este depăşit doar de Luca Toni, italianul avînd 42 de goluri în 53 de partide!

Meciurile lui Benzema

36 în Ligue 1
9 la echipa naţională
7 în Liga Campionilor
6 în Cupa Franţei
2 în Cupa Ligii
1 în Supercupa Franţei

 

 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.