EURO 2012

Există un secret

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Adversarul “tricolorilor” la Euro a lucrat suplimentar, acasă, cu un preparator pe care l-a angajat şi pe care-l plăteşte personal.

Pe 13 iunie, la Zurich, “tricolorii” vor da ochii cu un Del Piero ce trăieşte la 33 de ani o a doua tinereţe. Sezonul recent încheiat i-a uimit pe toţi. A avut din nou suflu pentru 90 de minute, a sprintat ca un adolescent, a înscris goluri im­por­tante pentru Juventus, sfîrşind prin a-l convinge pe se­lecţionerul Roberto Donadoni să-l readucă în “na­ţionala” Italiei.

Secretul re­naş­te­rii sale? Un fizioterapeut care l-a urmărit zi de zi în ultimul an, Giovanni Vaglini, sala de gim­na­s­ti­că de acasă şi multă, multă muncă supli­men­tară.

Vaglini, fost colaborator al lui Marcello Lippi şi Gianluca Vialli, lucrează cu stafful lui Juve în ceea ce-l priveşte pe Del Piero, dar e plătit integral de jucător. De la club primeşte zilnic rapoarte despre e­voluţia clientului său la an­tre­na­ment, le evaluează, după care al­că­tuieşte planurile pentru viitoarele şe­dinţe de pregătire. “Ştiu astfel cînd e obosit şi evit să-l încarc, dar mă ajută să şi profit la maximum de momentele pozitive”, a explicat Vaglini, care pretinde că mare lucru nu i-ar reuşi dacă nu s-ar bucura “de o implicare totală din partea spor­­tivului”.

30% forţă are acum în plus atacantul care cîştigă anual circa 12 milioane de euro

Îi fluieră Frojdfeldt
Meciul italienilor cu Olanda, pro­gra­mat pe 9 iunie, la Berna, a fost în­cre­dinţat de UEFA lui Peter Frojd­feldt. “Centralul” suedez e cel mai bătrîn arbitru de la Euro 2008, 44 de ani, şi acesta va fi primul şi ul­ti­mul său turneu final din carieră. El a arbitrat ultima finală a Cupei UEFA, Zenit St. Petersburg - Glasgow Rangers, scor 2-0.

Pînă-n 2010
De miercuri seară e negru pe alb. Roberto Donadoni a semnat un nou contract cu Federaţia italiană, ce se întinde pînă în 2010 şi îi garantează un salariu de 1,2 milioa­ne de euro, aproape dublul celui ac­tual. Există însă şi o clauză. În te­r­men de 10 zile de la finalul Euro 2008, oricare dintre părţi poate ru­pe acordul fără a avea asen­ti­men­tul celeilalte.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.