România - Austria 2-1. „Zidul Galben” a făcut spectacol pe „Ernst Happel”, românii fiind foarte vocali. Totul a pornit din Stephansplatz, unde „tricolorii” s-au strâns încă de la orele amiezii, mutându-se ulterior spre arena vieneză. În stadion, atmosfera a fost incandescentă, întreținută de ambele grupuri de suporteri.
Ionuț Iordache, fotoreporterul GSP, a surprins mai multe imagini cu suporterii, remarcând prezența masivă a doamnelor în tribunele arenei care poartă numele unuia dintre cei mai mari antrenori din istoria „sportului rege”, cu două Ligi ale Campionilor în palmares - una cu Feyenoord, cealaltă cu Hamburg: Ernst Happel.
FOTO. Imagini spectaculoase cu domnișoarele prezente în tribunele „Ernst Happel” pentru Austria - România

Stadionul a fost sold-out pentru a treia partidă din campania de calificare la Campionatul Mondial din 2026. 48.500 a fost numărul spectatorilor care au asistat la meci. Dintre aceștia, mai mult de 10.000 au fost reprezentanți ai „Zidului Galben”, deși, în mod oficial, doar 2700 de bilete le-au fost repartizate alor noștri. De altfel, a devenit obișnuință ca „tricolorii” să aibă un sprijin masiv la partidele din străinătate.
În peluza României, din zona sudică a stadionului, s-au aprins și mai multe materiale pirotehnice, în diferite momente ale disputei. Mai mult, grupurile de ultrași au „strecurat” și un banner sugestiv în incinta arenei: „+ Națiune, - Represiune”
De cealaltă parte, austriecii au pregătit o scenografie spectaculoasă, pe toată lungimea stadionului: stegulețe alb-roșii în tribune și cartoane reprezentând steagul Austriei, trofeul Cupei Mondiale și anul 2026, toate într-o cromatică specială, aurie.
FOTO. Torțe, mesaje, scenografie austriacă pe „Ernst Happel”
1998 este anul în care atât România, cât și Austria au participat ultima dată la un turneu final.
Este de remarcat faptul că, deși fanii s-au amestecat în tribune, stând braț la braț în unele sectoare, nu au existat incidente -organizarea și comportamentul suporterilor au fost impecabile.
{{text}}