EURO 2012

Gata echipa!

Articol de Viorel Tudorache, Decebal Rădulescu  —  sâmbătă, 07 iunie 2008

Piţurcă s-a decis în privinţa formaţiei de start pentru meciul cu Franţa. Pentru a treia zi consecutiv i-a folosit la titulari pe Nicoliţă şi pe Daniel Niculae.

“Tricolorii” au efectuat ieri dimineaţă încă o şedinţă tactică în vederea meciului cu Franţa, care va avea loc luni, la Zürich, de la 19:00 (ora României). Ca de obicei, totul s-a derulat în spa­tele porţilor zăvorîte şi păzite de poliţişti ale stadionului AFG Are­na din St. Gall.

Pe o ploaie măruntă şi rece, Vic­tor Piţurcă a lucrat pentru a treia zi consecutiv cu aceeaşi echipă cu care intenţionează să înceapă par­tida cu vicecampioana mon­di­ală. Por­ta­rul şi fundaşii sînt aceiaşi care au dus greul în preliminarii: Lobonţ, Contra, Tamaş, Dorin Goian, Raţ. La mijloc, Cociş i-a luat faţa lui Nicolae Dică, deşi stelistul a reuşit “dubla” în ultima verificare cu Mun­te­negru, iar Rădoi va fi preferat lui Codrea, ce ar putea fi însă titular vineri, cu Italia.

Compartimentul median va fi completat de căpitanul Cristi Chi­vu, care va juca un rol important în blocarea culoarelor spre Ribery. Pentru a întări blocul nostru de­fen­siv pe partea stîngă de atac a Fran­ţei, Piţi va miza pe plămînul de oţel al lui Nicoliţă, obligat să stăvilească elanul ofensiv al fundaşului stînga francez Abidal, aşa cum a făcut-o cu Van Bronckhorst în meciul cu Olan­da, de la Rotterdam, încheiat 0-0.

În atac, doi se ceartă şi al treilea cîştigă. De cîteva zile, Daniel Ni­­culae a devenit varianta prin­ci­pa­lă de vîrf împins, după ce se­lec­ţio­ne­rul i-a testat pe rînd, lîngă Mutu, pe Marica şi pe Marius Niculae.

Ştefan Radu a revenit la antrenament

Fundaşul lui Lazio Roma a reintrat de ieri în programul de pregătire al echipei naţionale, după ce a lipsit două zile. Fane a fost declarat răcit, de staff-ul re­pre­zen­ta­ti­vei, imediat după ce Gazeta a dezvăluit că “tricolorul” a apărut cu ochii învineţiţi, după ce în pre­a­labil avusese o altercaţie cu Stăn­cio­iu spre finalul antrenamentului de luni, primul pe tărîm helvet.

Scade ritmul

Socotelile de acasă nu se potrivesc întotdeauna cu cele din tîrg. Victor Piţurcă ar fi vrut ca măcar într-o zi să facă două antrenamente în El­ve­ţia. Nu a putut deoarece miercuri a plouat torenţial şi a anulat şe­din­ţa de dimineaţă, iar joi a re­nun­ţat la idee după ce jucătorii au re­clamat o oarecare stare de obo­sea­lă. Astfel, în fiecare după-amiază “tricolorii” merg la sala de forţă şi la recuperare în complexul Spa din vecinătatea hotelui Santispark.

Lupescu dă vina pe Zaharia şi reclamă GSP la UEFA!

Directorul general Ionuţ Lupescu (foto) a explicat ieri motivele scurt­circuitului produs joi la con­fe­rinţa de presă, de la care au plecat majoritatea jurnaliştilor români în semn de protest faţă de faptul că a început cu întîrziere de o oră şi cinci minute! “Eroarea îi aparţine ofiţerului de presă al FRF, Paul Za­haria, căruia i-am transmis să cea­ră scuze jurnaliştilor. În plus, am fă­cut şi scrisoare oficială către UEFA, prin care ne cerem scuze. A fost vorba despre un antrenament tactic, prelungit de Victor Piţurcă mai mult decît se estimase”, a de­clarat Lupescu. Federalul a mai spus că va reclama Gazeta Spor­turilor la UEFA, nemulţumit de co­respondenţele din Elveţia!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.