Liga 1

Ce-au ratat!

Articol de Mihai Mateaş, Adrian Bucur  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Poli a încercat să-l împrumute pe Wason Renteria, poreclit “Ruke Rake”, de la FC Porto, dar lusitanii nu au agreat o mutare a columbianului în România.

Boss-ul lui Poli a dezvăluit ce fot­balist a fost aproape de a ajunge la Poli, dar transferul a picat în ultimul moment, din cau­za unor probleme personale ale ju­că­torului. Astfel, atacantul lui Stras­bourg, Wason Libardo Ren­te­ria Cuesta (22 de ani), a fost dorit cu insistenţă de oficialii bănăţeni, lucru dezvăluit încă de luna trecută, cînd Marian Iancu a anunţat că re­nunţă la achiziţionarea lui Chidi. “Nu-l mai vrem pe Chidi, pen­tru că ur­­mărim un alt atacant, un co­lum­­bi­an foarte bun, care joacă în Fran­­ţa, dar lucrurile nu sînt încă cla­re cu el”, dezvăluia patronul Poli­teh­nicii la acea vreme.

Renteria e jucătorul lui FC Por­to, fiind cumpărat cu 2,7 milioane de euro, în 2006, de la Interna­cio­nal Porto Alegre. Deşi valoarea lui de piaţă depăşeşte 3 milioane de euro acum , Poli a dorit să ajungă la o înţelegere cu portughezii, pen­tru un împrumut, după reţeta apli­cată sezonul trecut de Strasbourg. “E ade­vărat. Renteria a fost în vi­zorul nostru. El trebuie însă să se în­toar­că în Brazilia, unde are mai multe pro­bleme cu impresarii săi. E un ju­că­tor foarte bun, dar din păcate nu am reuşit să-l luăm. Nu am ajuns la o înţelegere nici cu FC Porto, echi­pa la care este legitimat”, a recu­nos­­cut Iancu.

Renteria a marcat 9 goluri în se­zo­nul trecut, la Strasbourg, în 28 de meciuri, declarînd la finalul împru­mu­tului: “Mă întorc la Porto, unde vreau să devin titu­lar”.

“Fără accidentări”

Slovenul Vrsici s-a accidentat în par­tida cu Dacia Mioveni din tur, cînd a suferit o fractură la gleznă. Acesta spune că a trecut peste momentul dificil, iar acum este pregătit de noul sezon. “Vreau să fiu într-o condiţie cît mai bună şi să nu mai am parte de accidentări. Acum sînt fericit că s-a încheiat coşmarul de anul trecut. Vreau să trec cu Poli de turul preliminar şi să jucăm în UEFA, să ne demonstrăm valoarea şi în Europa”, a încheiat Vrsici.

Stancu e refăcut

Stelian Stancu (foto) s-a recuperat după o accidentare dureroasă, dar spune că a trecut peste momentul dificil. “Practic mi-am revenit de la finalul sezonului trecut, dar nu am vrut să mai risc. Mai aveam mici du­reri la an­trenamentele tari, dar nu cred că vor mai fi probleme”, a ex­pli­cat Stan­cu, care a glumit pe sea­ma va­can­ţei: “La fotbalişti tot tim­pul vacanţa se termină prea repede. Aşteptăm să revenim la club, să vedem ce obiectiv ni se va cere”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.