EURO 2012

“Atenţie mare în preajma careului!”

Articol de Viorel Tudorache, Decebal Rădulescu  —  luni, 09 iunie 2008

Miodrag Belodedici a explicat pentru Gazetă cum vede debutul de turneu final pentru “tricolori”.

– Domnule Belodedici, cum a fost cu Franţa în 1996? Ce greşeli n-avem voie să mai facem?
– Da. Gol Dugarry. 1-0 pentru ei. Îmi aduc aminte că atunci am avut ceva probleme în preajma careului de 16 metri. Eu cred că şi acum trebuie să avem ma­re grijă tot acolo. Aşa văd eu lucrurile în momentul ăsta.

– O întrebare care probabil v-a fost adresată des. Care sînt asemănările sau deosebirile între Ge­ne­raţia de aur şi cea de azi?
– Eu zic că sînt foarte multe asemănări între generaţia mea şi cea de astăzi. Sînt generaţii care au avut norocul să prindă o perioadă de des­chi­dere şi generaţii care au rămas “încuiate” în România. Gîndiţi-vă cum ar fi fost ca ge­neraţia lui Dobrin să fi avut posibilitatea să joace afară. Era o superforţă!

– Cum vi se par jucătorii? Staţi cu ei în cantonament. Cum îi simţiţi?
– Par plictisiţi de cantona­ment. Eu îi văd pregătiţi din punct de ve­dere psihic şi fizic. Piţurcă a pre­­gătit în detaliu meciul şi au fost zeci de ca­se­te vizionate. Sperăm ca efortul şi rezul­ta­tele muncii lor să le vedem luni seară.

Apel la prudenţă

– Cum trebuie să atace Piţurcă grupa din punct de vedere tactic?
– România trebuie să joace pru­dent. Franţa şi Italia nu sînt Muntene­gru ca să stai peste ei în continuu.

– Sînt diferenţe mari între ceea ce se juca odată şi ceea ce se joacă azi?
– Din punctul meu de vedere, da. În ziua de azi e mai geu să fii fundaş pentru că nu se mai joacă sistemul cu libero, iar dacă n-ai viteză bună, eşti depăşit complet.

– S-a vorbit că un fundaş ca Tamaş s-a pierdut prea repede în partida cu Muntenegru şi că ar fi într-o formă slabă.
– Probabil că a avut un moment mai prost la partida cu Muntenegru, dar el e un tip cu mare experienţă în cupele europene. S-a pregătit foarte bine de cînd sîntem aici şi veţi vedea că o să facă un turneu final foarte bun.

Petit crede în noi

Campion mondial şi european cu reprezentativa Franţei în 1998, respectiv 2000, Emmanuel Petit (foto), în prezent comentator spor­tiv, crede că trofeul european va mer­ge anul acesta în estul con­ti­nen­tului. “Simt că o se­lec­ţio­nată estică va cîştiga Euro. Dintre acestea, Rusia lui Guus Hiddink mi se pare cea mai puternică, dar şi «naţionalele» României şi Croaţiei au şanse reale de a triumfa”, a spus jucătorul care a strîns 63 de selecţii în tricoul Franţei.

Fulare cu “Romanîa”

Fularele oficiale ale României la Eu­ro au fost inscripţionate cu gre­şeli gramaticale. Ele se comerciali­zează cu numele: “Ro­­manîa” . Au culorile roşu pe lateral, iar galbenul este mai mult un muştar. Fularul, care costă în jur de 17 €, este “offi­cial product”, însă nu are trecută şi ţara de provenienţă. Fanii “naţiona­lei” îşi mai pot achiziţiona steaguri (7,5 €), şepci (20 €), trei modele de tricouri (la 13, 26, respectiv 80 €) şi odorizante de maşină (10 €).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.