EURO 2012

Francezii ne-au spionat

Articol de Viorel Tudorache, Decebal Rădulescu  —  luni, 09 iunie 2008

Raymond Domenech şi-a luat măsuri speciale: a trimis oameni şi în Italia pentru a-i urmări pe Mutu şi pe Chivu.

Pregătirea unui meci de la un turneu final a ajuns să se­me­ne cu preparativele pe care le face NASA înaintea lansării unei rachete. Încă de după tra­ge­rea la sorţi a grupelor, în de­cembrie 2007, Româ­nia şi Franţa au început să se studieze reciproc în cele mai mici detalii.

“Francezii se tem de noi!”

Victor Piţurcă l-a desemnat pe di­rectorul Şcolii Federale de Antre­nori, Mircea Rădulescu, să desci­freze secretele din tabăra vice­cam­pioanei mondiale, iar Riciu i-a în­toc­mit selecţionerului un raport de observare foarte stufos.

Timp de 10 zile s-a infiltrat în tabăra france­zilor şi a urmărit toate partidele ami­cale ale acesto­ra. Concluzia a fost că “francezii se tem de noi, motiv pentru care au avut trimişi la amicalele noastre cu Rusia şi Mun­tenegru. Mai mult, Domenech şi-a trimis colaboratorii în Italia pentru a-i studia în cele mai mici detalii pe Mutu şi Chivu, consideraţi piesele de rezistenţă ale României”.

“Piţurcă ştie totul despre jocul Franţei, dar şi Domenech are foarte multe informaţii despre noi. Pînă la urmă, fotbalul rămîne un joc, care se decide pe teren! Dar francezii por­nesc cu prima şansă”
Mircea Rădulescu director Şcoala Federală de Antrenori

“Domenech e imprevizibil”

Mircea Rădulescu i-a făcut lui Piţurcă şi portretul robot al lui Dome­nech: “E un tip derutant, că­ru­ia e greu să-i citeşti ce are în min­te. E imprevizibil, o fire inte­rio­rizată. În ultimul meci de verifi­ca­re, cu Colum­bia, a încercat o varian­tă ofensivă, iar pe final, cînd era în avantaj, a schimbat sistemul la mijloc. A scos un atacant, Benzema, şi a introdus un închizător, Diarra, pentru a con­ser­va rezultatul”. Tehnicianul ro­mân a mai dezvăluit că: “în toată perioada de pregă­tire, Dome­nech a încercat diferite variante de echipă, anticipînd ceea ce crede el că se va întîmpla la Euro 2008”.

Sufletistul Marica

Atacantul “naţionalei”, Ciprian Marica, va scoate la li­ci­taţie pe site-ul său personal, www.ciprianmarica.ro, un set complet de echi­pament cu care va evolua la Euro, for­mat din: tricou, şort, jambiere, tre­ning, ghete, apărători. Se va licita pentru fiecare obiect în parte, iar ba­nii strînşi vor fi donaţi unui copil de doi ani, bolnav de leucemie. “Vreau ca participarea noastră la acest turneu final să scoată lu­mea în stradă şi ca performanţele noas­tre să salveze o viaţă. Voi dis­cuta şi cu alţi colegi să mă susţină cu tri­co­uri­le lor în acest demers. Vă aşteptăm să salvăm împreună un înger” a fost mesajul lui Marica (foto) pentru fanii României.

“Ar fi bun şi un egal cu Franţa. Orice punct contează. Sperăm să obţinem rezultatele Generaţiei de aur. Mă bucur să retrăiesc emoţiile de la Euro 2000. Sper ca şi colegii mei mai tineri să aibă şansa pe care am avut-o eu cînd am marcat cu Anglia”
Cristian Chivu căpitanul “naţionalei”

“Ştim că Franţa are multe vedete şi că pe hîrtie ei sînt favoriţi. Este o echipă extraordinară din toate punctele de vedere. Primeşte greu gol şi îşi creează multe ocazii, dar nu este de neînvins. Vrem să-i surprindem pe cei care nu cred în noi”
Cosmin Contra internaţional român

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.