EURO 2012

Au murit atacînd

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Austriecii au luat repede gol, dar după ce şi-au revenit din şoc au jucat de la egal la egal cu croaţii.

Au avut şi n-au avut dreptate suporterii austrieci. N-o prea fi avînd “naţionala” lor faţă de Euro, dar nici carne de tun nu e, cum susţineau ei înaintea turneului final. E adevărat că aseară, cu Croaţia (0-1), n-a impresionat, dar cel puţin şi-a vîndut scump pie­lea Şi dacă punem la socoteală fap­tul că vin după doi ani şi jumă­tate fără meciuri oficiale în picioare, oamenii lui Josef Hickersberger au chiar circumstanţe atenuante.

Faptul că viitorii adversari ai “tri­colorilor” în preliminariile Mon­di­a­lului 2010 au disputat numai a­micale în ultimul timp s-a văzut inclusiv în modul cum au plecat în meci: cu stîngul. Un fault în ca­reu al rudimentarului Aufhauser, pe­nalty şi oaspeţii conduceau deja cu 1-0. Austria a depăşit greu şocul. Multă vre­me nu s-a legat mai nimic în jo­cul roş-albilor şi numai arbitrul Vink i-a salvat de la un alt şoc, a­tunci cînd l-a iertat pe Pogatetz de un al doilea “galben” şi, implicit, de eliminare.

Abia spre sfîrşitul primei re­pri­ze, cînd Croaţia a luat piciorul de pe accelerator, au început să se vadă şi ei mai des şi mai periculos în faţa porţii. La început cu şuturi de la dis­tan­ţă, apoi prin acţiuni mai coe­rente. Austriecii au continuat la fel şi după reluare, spre final chiar au luat cu asalt careul advers, au avut şi ocazii, dar de gol nu s-au lipit.

Pogatetz trebuia eliminat

Jucătorul de 25 de ani de la Middlesbrough, Emanuel Pogatetz, a fost foarte nervos în prima repriză a me­ciului. Dacă în minutul 3, la faza penalty-ului, mijlocaşul a văzut cartonaşul galben pentru proteste, în minutul 29, fundaşul croat a scă­pat nesancţionat, după un fault la Olici (foto). Pogatetz părea presat de miza meciului, iar suporterii croaţi care au luat loc la peluza în faţa căreia s-a petrecut faza au luat foc şi au aruncat cu monede şi cutii de bere.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.