EURO 2012

Sînt tari!

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Nemţii şi-au confirmat aseară statutul de favoriţi la cîştigarea turneului.

Polonezii s-au dovedit tari doar în gură. Provocărilor presei de la Varşovia, ma­jo­ritatea sub centură, nemţii le-au răspuns aseară pe teren: 2-0 . Şi dacă ar fi să dăm crezare sta­tis­ti­cilor, care spun că atunci cînd îşi ad­ju­decă deschiderea la un turneu final ajunge în finală, Germania a făcut primul pas.

Meciul, însă, a început cu o mare gafă a portarului Lehmann, care a respins balonul în picioarele lui Krzynowek, la 12-13 metri de poartă. Norocul lui: polonezul a greşit ţinta! Nemţii şi-au revenit însă rapid şi, după o mare ocazie semnată Gomez, au deschis scorul: Klose a profitat de ieşirea greşită la ofsaid a apărării adverse, iar în faţa porţii l-a servit impecabil pe Podolski pentru 1-0. Gol sută la sută polonez, avînd în vedere originile celor doi.

“Dublă” Podolski

Leşii n-au înclinat steagul, astfel că, pînă la pauză, s-a jucat care pe care. Lobodzinski şi Zurawski au trecut pe lîngă 1-1, stelistul Golanski a intervenit prompt în două situaţii limită, pen­tru ca Gomez şi Klose să rateze în ace­eaşi fază. Tot alert şi tot pe con­tre s-a jucat inclusiv după reluare, cu Polonia mai prezentă în jumă­ta­tea adversă, nemţii stînd de astă dată mai mult la cutie şi aşteptînd contraatacul. Urmarea? A înscris iar Podolski, la o gafă monumentală a lui Golanski, care a pierdut balonul în faţa lui Schweinsteiger.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.