Fotbal   •   Nationala   •   EURO U19

Sold-out, dar o mare problemă la Olanda - România în semifinalele Euro U19: „Nu există soluții”

Este de așteptat ca fluturii migratori să-și facă apariția și la meciul de luni dintre Olanda și România U19
Este de așteptat ca fluturii migratori să-și facă apariția și la meciul de luni dintre Olanda și România U19

Articol de Daniel Grigore   —  sâmbătă, 21 iunie 2025

Olanda - România, semifinala Euro U19, se va juca cu casa închisă. Toate biletele scoase la vânzare pentru duelul din Giulești au fost achiziționate!

Reprezentativa U19 a României s-a clasat pe locul 2 în grupa A de la Campionatul European U19, poziție care o trimite direct în faza semifinalelor, alături de câștigătoarea grupei și de fruntașele din seria B.

Semifinala cu Olanda va avea loc luni seara, ora 21:00, și va fi găzduită de stadionul din Giulești.

Olanda - România, semifinala Euro U19, se joacă cu porțile închise!


Meciul a suscitat un interes uriaș în rândul microbiștilor și al oamenilor de fotbal. Toate biletele disponibile au fost vândute, meciul se va juca cu casa închisă!

Între timp, un fenomen îngrijorător îi pune în gardă pe specialiști și pe cei care luni seara vor lua calea stadionului. Este vorba despre numărul mare fluturi migratori care sunt atrași pe stadioane de puternica lumină artificială produsă de instalațiile de nocturnă.

Respectivii fluturi, unii de dimensiuni medii, le-au dat bătăi de cap spectatorilor și jucătorilor la meciul dintre România și Spania, desfășurat la Voluntari și câștigat de iberici cu 3-1.

Invazie de insecte la meciul România U19 – Spania U19, de la Voluntari

Mii de fluturi au fost zăriți și pe stadionul din Giulești și este de așteptat să revină luni seara, la meciul din semifinalele Euro U19.

Conform specialiștilor, apariția acestora a fost accelerată și amplificată de ploile recente din România. Tot oamenii din domeniu spun că nu pot fi alungați.

„Insecta care a invadat mai multe județe din țară, inclusiv Municipiul București, este fluturele migrator sau Buha gamma (Autographa gamma).

Apariția acestor fluturi se datorează precipitațiilor abundente din ultima perioadă, urmată de creșterea bruscă a temperaturilor, ceea ce a favorizat accelerarea ciclului și dezvoltarea a acestei insecte”, a explicat Unitatea Fitosanitară Brașov, citată de gândul.ro.

„Acest tip de fluture nu este periculos pentru om, dar dacă numărul omizilor crește prea mult, poate afecta vegetația, în special speciile cultivate de legume.

Este un fenomen sezonier care durează 3-4 zile și nu exista soluții de combatere la nivel urban și nici insecticide omologate în acest sens.

Insecticidele – biocidele nu au eficiență în combaterea acestor specii de flutur”, au mai transmis cei abilitați, conform sursei citate.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.