EURO 2012

Vinovat!

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Stelistul Golanski are pe conştiinţă golul doi, cînd Schweinsteiger l-a deposedat în careu.

Dacă nu era faza din minutul 72, cînd a fost neatent, iar Schweinsteiger i-a suflat ba­lo­nul la 11-12 metri de poartă , ini­ţiind golul doi al oaspeţilor, de­bu­tul stelistului Pavel Golanski la Euro ar fi fost cum ar fi fost. Dar mo­mentul respectiv, decisiv pentru soarta partidei, l-a expediat direct pe banca acuzaţilor. Fără drept de apel. De altfel, selecţionerul polo­ne­zilor, Leo Beenhakker, l-a şi în­lo­cuit imediat.

Folosit fundaş stînga, deşi în Ghen­cea joacă pe flancul drept, Go­lan­ski a alternat momentele bune cu cele mai puţin reuşite . I se poa­te re­proşa că în prima repriză nu l-a putut ţine în frîu pe Fritz, dar a şi com­pensat cu două intervenţii promp­­te în mijlocul careului propriu.

Stelistul a avut în schimb şansă la o “directă” a nemţilor. Aflat în zid, el a deviat involuntar balonul cu mîna, ceea ce un arbitru mai ze­los ar fi sancţionat prompt cu pe­nal­ty. Dar “centralul” Ovrebo a lă­sat jocul să continue şi polonezii au scăpat cu faţa curată.

“E polivalent”
Managerul sportiv al Stelei, Adrian Ilie (foto), a comentat ieri prestaţia pe care Golanski a avut-o duminică. “N-am fost foarte sur­prins că Pawel a fost fo­lo­sit ca fun­daş stîn­ga, de­oa­­rece eu ştiu că pote juca şi acolo, dar şi ca fundaş central sau ca mij­lo­caş în faţa apărării. Este un fot­ba­list po­li­va­lent şi tocmai de asta i-a dat în­cre­dere selecţionerul Polo­niei. Eu am văzut doar prima repriză şi spun că a jucat bine, mai ales că cineva care a văzut şi partea a doua mi-a spus acelaşi lucru, că pres­taţia lui a fost bună”, a declarat Ilie.

“Randamentul cel mai bun pe care îl poate da Golanski e ca fundaş dreapta. E ex­tra­ordinar că Been­hakker a avut încre­de­re în el şi l-a titularizat în cel mai important meci al lor de la Euro”
Adrian Ilie manager Steaua

 

 

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.