EURO 2012

Tăcutul Donadoni

Articol de Andrei Niculescu   —  miercuri, 11 iunie 2008

La conferinţa de presă de ieri, selecţionerul italian a vorbit mai puţin decît jurnaliştii prezenţi.

Cu o faţă su­fi­cient de obosită şi o mină sufi­cient de îngrijorată a apă­rut Roberto Dona­doni la conferinţa de presă susţinută ieri la “Casa Azzurri” de la Baden, locul aranjat de Federcalcio pen­tru ziarişti, cu tot con­fortul şi facilităţile necesare, demne de campioana mondială.



La raport

Donadoni a vorbit 20 de mi­nu­te, adică aproape o treime din timp. În rest au vorbit jurnaliştii. Nu-i nici o exagerare, aşa a fost.



“De ce n-a jucat De Rossi?”, “De ce a jucat aşa slab Toni?”, “De ce a folosit acest sistem?”, “De ce a ju­­cat Panucci fundaş central după ie­şirea lui Materazzi?”, “De ce Zam­brotta a început pe stînga?”, “De ce a jucat Di Natale titular şi nu del Piero?”, “De ce sînt jucătorii obo­siţi?”.



Caută soluţii

Cam aşa s-a consumat tirul întrebărilor. Răspunsul selecţio­ne­rului era, de regulă, laconic, po­li­ticos, niciodată ofensiv : “Nu mă aşteptam la flori după această înfrîngere, mă aştep­tam să fie pomenit numele lui Lippi”.



Am aflat că “întot­deauna fotbaliştii care n-au jucat erau mai potriviţi decît cei ce au fost în teren”, dar şi că “forma fizică a unora mai lasă de dorit”. Apoi că “la Toni s-a acumulat o stare de obo­seală”, iar “Di Natale a avut prestaţii notabile în campionat şi merita şansa de a fi titular”.



“N-am jucat rău”

Meciul cu România a fost atins, dar pasager. “Mă gîndesc să fac ceva schimbări, dar voi decide abia după ce voi vedea forma fiecăruia”. Apoi s-a revenit la eşecul de luni. Donadoni: “Dacă ne uităm pe sta­tistică, se va vedea că n-am jucat aşa de rău. Am tras la poartă, am avut ocazii, puteam să marcăm şi noi”. La care, din sală, i s-a răs­puns destul de clar: “Aşa o fi după statistică. Dacă ne uităm la tabelă, vedem 3-0 pentru Olanda”.

“Am fost dominaţi clar de Olanda? E doar părerea voastră, a ziariştilor. Eu rămîn optimist, altfel mai bine plecăm deja în vacanţă”

Roberto Donadoni selecţioner Italia

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.