EURO 2012

Campioana în pericol

Articol de Constantin Popescu  —  miercuri, 11 iunie 2008

Trădaţi tocmai de punctul lor forte, defensiva, elenii au cedat la startul campaniei de apărare a titlului.

Grecia a început aseară acest Euro exact la fel cum l-a cîştigat pe precedentul: apărîndu-se . “Prioritar e să nu luăm gol”, anunţase chiar an­tre­no­rul Otto Rehhagel. Cum defensiva joacă principalul rol în strategia germanului, elevii săi s-au con­format. Au promovat un joc calm, aşe­zat, de ţinere la distanţă a ad­ver­sarului, căutînd să-l surprindă pe contre. Rareori au îndrăznit.

În faţa acestui zid, suedezii au ajuns greu în situaţia de a crea bre­şe, deşi în avanposturi au mizat pe un cuplu versat, Ibrahimovici - Hen­rik Larsson. Lipsiţi de mingi, cei doi nu s-au putut desprinde de eleni, situaţie ce a făcut ca în prima parte să nu existe decît o singură opo­r­tu­nitate reală , irosită de Zlatan, cap “peste”.

Prima fisură
Strategia impusă de Rehhagel nu a putut ţine însă la nesfîrşit (0-2) . Momentul de răscruce a venit în minutul 66. În sfîrşit inspi­raţi, Larsson a combinat scurt cu Ibrahimovici, iar mingea şutată de “vîr­ful” interist a intrat în plasă . Ceva mai devreme, venise eroarea aş­tep­tată de greci, dar Karagounis n-a ştiut să profite: nici nu i-a pasat lui Katsouranis, liber în dreapta, nici n-a tras cum trebuie.

Eroare în grup
Obligat să rişte, Rehhagel a scos un fundaş, Dellas, pentru un ata­cant, Amanatidis. Degeaba. De­ja fisurată, apărarea greacă a mai cedat o dată. Culmea, pe propria eroa­re, în frunte cu portarul Niko­po­­lidis , şi, ironie, cu un apă­rător scan­dinav marcator, Peter Hans­­son. Sentinţa era dată şi aver­tiza: pe actuala campioană con­ti­nen­ta­lă o aşteaptă zile grele.

Ţinuţi acasă de cutremur
La partida de la Salzburg urmau să asiste aseară şi mai mulţi oameni politici eleni, conduşi de premierul Costas Caramanlis . Aceştia n-au mai decolat însă spre Austria deoa­rece principalele partide din ţară, Noua Democraţie (conservator, la putere) şi Pasok (socialist), le-au cerut să rămînă acasă în semn de respect pentru victimele cutre­mu­ru­lui care a lovit duminică Grecia, cu un bilanţ de 2 morţi şi circa 150 de răniţi. Voiajul era organizat de agenţia de pariuri sportive “Opap”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.