Liga 1

Surpriza Garcia

Articol de Mihai Mateaş, Dana Surulescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Poli şi-a rezolvat problema mijlocaşului central, transferîndu-l pe argentinianul Jose Luis Garcia, liber de contract, ultima oară evoluînd în Costa Rica.

După ce transferul mijlocaşului lui Velez Sarsfield, Patricio Perez, părea ca şi consfinţit, bă­năţenii au produs surpriza, adu­cîndu-l în loc pe compatriotul fostului campion mondial de tineret, Jose Luis Garcia (23 de ani).

Dacă Perez e un fost campion mondial cu naţionala U20, cel acontat de Poli, Jose Luis Garcia (23 de ani, 1,77 m), a evoluat ultima oară în prima ligă din Costa Rica, la Liberia, unde a jucat doar în 11 partide, din care 3 ca titular, în ultimul sezon. Cu toate acestea, oficialii bănăţeni îl recomandă şi pe Garcia ca fiind fost internaţional de tineret. Mijlocaşul a mai evoluat în trecut la San Lorenzo şi Olimpo Bahia (Argentina), Mo­relia (Mexic), Universidad de Chile (Chile) şi Sportivo Luqueno (Para­guay), fiind la prima experienţă în Europa.

Adus în mare secret la Timişoara, Garcia a fost prezent ieri la antrenament, dar nu s-a pregătit alături de noii săi colegi. “Ştiu despre Poli că e o echipă cu renume, un club serios. M-am interesat şi pe internet, înainte să vin, despre această echipă. În plus, înainte să vin, le-am cerut sfatul lui Miranda, de la Dinamo, şi lui Fabbiani , de la CFR, care mi-au spus despre popularitatea fotbalului în România şi m-au convins să vin aici. Îmi doresc performanţe cît mai mari şi să joc într-o competiţie de anvergura Cupei UEFA”, a declarat mijlocaşul.

A semnat sau nu?

Şefii lui Poli se contrazic cînd vine vorba de contractul argenti­nia­nu­lui. Dacă Marian Iancu susţine că acesta a semnat, Gheorghe Chivorchian spune că Garcia va semna doar după ce va fi evaluat de Uhrin. “Garcia a semnat pe 5 ani, iar Poli are opţiune după un an, cînd putem stabili dacă se va activa contractul pe mai departe sau nu”, a declarat Iancu. “Aş­tep­tăm să vedem ce spune şi antre­norul Uhrin şi dacă el se aco­mo­dează cu limba, cu clima. Dacă totul e în regulă, îl transferăm”, a spus Chivo.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.