EURO 2012

Pregăteşte rezervele

Articol de Andrei Niculescu   —  duminică, 15 iunie 2008

În faţa cîtorva mii de olandezi veniţi la Lausanne, “naţionala” batavă s-a antrenat cu gîndul parcă la România.

Antrenament în atmosferă de meci. Sau baie de mulţime. Sau injecţie dopantă cu optimism. De aşa ceva a avut parte Olanda ieri după-amiază, la Lau­san­ne, pe Stadionul Olimpic. Nu foarte mare, dar cochet, curat şi frumos colorat, avînd un­deva în zare, în dreptul unei peluze, splen­didul peisaj oferit de Lacul Lehman.



Suporteri ironici



Văzînd atmosfera extraordinar de fierbinte cu care băieţii lui Van Basten au fost înconjuraţi încă de la apariţia autocarului, pare greu de crezut că fotbaliştii “oranje” o vor lăsa mai moale pentru a ne per­mi­te nouă să ne calificăm.



Cu toate astea, ideea e destul de vehiculată printre suporterii de rînd, care au primit cu multă sim­pa­tie şi destulă căldură maşinile cu nu­măr de Ro­mâ­nia ale reprezen­tan­ţilor mass-media de la noi şi ca­re nu privesc cu mare duşmănie ideea de a trimite acasă Italia şi Franţa. Echipe pe care le-au şi ironizat pe parcursul după-amiezii de sîmbătă, strigînd pe rînd “We beat campioni del mondo” sau “Adieu, les Bleus!”.



Kuyt, fugă la vestiare



Antrenamentul în sine n-a avut nimic spectaculos. Cîteva ture de teren, exerciţii de stretching, alte ture de teren şi apoi împărţirea în do­uă grupuri mai mici. Cel al titularilor, ieşiţi toţi în iarbă cu încălţări normale, fără crampoane, s-a retras pe o bancă de rezerve. Celălalt, al celor ce au vrut să stea, căci unii, vezi Kuyt, au plecat spre vestiare , în vreme ce, spre exemplu, Van der Sar îi trăgea de zor la poartă lui Stekelenburg.



Rezerviştii la treabă



În acest timp, cealaltă jumă­ta­te a lotului, bine echipată, a con­ti­nuat antrenamentul la intensitate ma­ximă, sub supravegherea lui Van Basten însuşi. Robben, Van Persie şi Bouma, care au prins mai multe sau mai puţine minute cu Franţa, au intrat şi ei la miuţă. Ul­ti­mul exerciţiu a fost o serie de şu­turi la poartă, cu ambele pi­cioa­re, din diverse poziţii şi combinaţii, pri­lej pentru spec­ta­tori să remarce “re­zer­vele”, care mai de ca­re mai dor­nice să-şi arate cali­tă­ţile. Ceea ce putem noi spera e să n-o facă şi marţi.

Tabela arăta Olanda - Franţa 4-1

Pentru a le face antrenamentul şi mai plăcut jucătorilor, de parcă mai era nevoie, organizatorii le-au pregătit o surpriză, afişînd pe tabela de marcaj (foto, jos), destul de puţin modernă totuşi, scorul din meciul de vineri, Olanda - Franţa 4-1.


Fanii s-au plictisit, tentaţi de bere

Dacă la început atmosfera a fost destul de apropiată de cea de pe stadion, pînă spre final mulţi fani s-au plictisit de ceea ce au văzut şi au ieşit din arenă, pierzîndu-se pe aleile din împrejurimi. Aveau şi de ce, căci organizatorii luaseră în calcul şi acest aspect, aducînd zeci de tonete, unde se vindeau bere şi cîrnaţi şi care au făcut încasări bune cu această ocazie.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.