EURO 2012

“Preferăm ROMÂNIA”

Articol de Constantin Popescu  —  luni, 16 iunie 2008

Ibericii nu şi-au ascuns dorinţa de a-i întîlni în “sferturi” pe “tricolori”­­.

Este clar: Spania va fi adversara noastră în cazul în care “tricolorii” vor trece marţi în “sferturi”. Verdictul s-a dat sîmbătă. Echipa condusă de Luis Aragones a învins Suedia cu 2-1 şi nu mai poarte pierde locul 1 în grupa D. Viitoarea rivală va fi ocupanta poziţiei secunde din grupa C, un loc pentru care se bat România, Italia şi Franţa.

Ibericii nu se feresc să admită că ne vor pe noi. Tonul l-a dat chiar selec­ţionerul Luis Aragones. “Fireş­te că ne dorim Ro­mânia în «sfer­tu­ri»”, a zis teh­ni­cianul de 69 de ani, care a aver­tizat însă: “Deşi sînt con­si­deraţi mai slabi, va trebui să fim foarte atenţi la români. Au forţă şi capacităţi neaş­tep­tate. Nu m-a surprins nivelul lor bun”.

Gol­geterul David Villa a completat: “Toţi credem că este mai bine cu România”. “Mi-ar plăcea mai mult cu România. Vreau să evităm Italia şi Franţa, echipe care rămîn tari indiferent de probleme”, a întărit şi fundaşul Capdevila. Un alt apărător, Albiol, a încheiat: “Ne-ar prinde bine un duel cu România, cu toate că ştim că e un rival incomod, care a putut să stăpînească două puteri ca Franţa şi Italia”.

“România este limpede un adversar mai accesibil. Să nu uităm totuşi că a arătat multe calităţi frînînd echipe mari ca Franţa şi Italia, finalistele ultimului Mondial”
Fernando Torres atacant Spania

69% dintre votanţi au ales România în sondajul “Ce adversar preferaţi în «sferturi»?” iniţiat de “El Mundo Deportivo”

“Echipă extraordinară”

Cel trimis de Piţurcă să urmărească partida Suedia - Spania (1-2) a fost Emil Săndoi. Despre ibe­rici, selec­ţio­nerul “naţionalei” de tineret a zis: “Au o echipă extra­or­dinară, cu o posesie fantastică, probabil cea mai bună de la Euro. Peri­colul vine în special de la Villa, Torres, Iniesta şi Xavi. Totuşi, poate că e un avantaj că am întîlni Spania, ca­re practică un joc pur latin, nu de an­gajament, ceea ce ne favorizează”.

Meci pe 22 iunie
În cazul în care “tricolorii” vor fi cei ce vor înfrunta Spania în “sferturi”, partida va avea loc duminica viitoare, în Austria, de la ora 21:45. Gazda va fi stadionul “Ernst Happel” (fost “Prater”) din Viena.

Golgeter
După “tripla” cu Rusia (4-1), David Villa a înscris şi contra Suediei, devenind cel mai bun marcator de pînă acum la acest Euro Atacantul Valenciei are patru reuşite, cu una peste Podolski.

Ce posesie!
Spaniolii stau excelent la ţinerea mingii. Elocvent: cu Suedia au avut o posesie de 62 la sută. Potenţialii noştri rivali au trimis şi cele mai multe şuturi după două etape: 36 (22 pe poartă).

Nu e grav
Cu suedezii, Puyol a trebuit schimbat încă din minutul 24. Fundaşul Barcei s-a accidentat la talpa dreaptă, dar testele de ieri nu au relevat ceva grav. Probleme medicale mai au Xavi şi Silva.

Menajaţi
Aragones va odihni mai mulţi titulari în ultima rundă, cu Grecia. Printre vizaţi se află Torres, Villa, Senna, Capdevila şi Sergio Ramos. Ar intra Xabi Alonso, Cesc, Guiza, Arbeloa, F. Navarro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.