EURO 2012

Noaptea semilunii

Articol de Cristian Geambașu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Turcii s-au calificat în premieră într-o semifinală de Euro şi vor întîlni miercuri Germania.

Fatih Terim versus Slaven Bilici. Un împărat contra un rocker, cine s-ar fi gîndit? Măria Sa de la Înalta Poartă şi-a trimis supuşii pe teren într-un 4-1-3-2 curajos, chitaristul, fost fundaş de fier, a răspuns cu un 4-2-2-2 necon­ven­ţio­nal. Ca o piesă care începe în ritm de blues, dă în baladă şi se duce în heavy me­tal.

Croaţia şi Turcia sînt echipe curajoase, care nu se ascund în spatele tacticii sterile. Aşa că incursiunilor lui Tuncay şi Nihat, Modrici şi Olici le-au răspuns cu aceeaşi monedă. Dubla ratare din minutul 19, după centrarea de manual a lui Modrici, va rămîne cu siguranţă în antologia turneelor finale, la capitolul “Cum poţi trimite mingea în transversală din 6 metri. Autor, Ivica Olici”.

Băieţii lui Slaven Bilici au jucat mai mult şi mai pe poartă, turcii n-au dat năvală şi au pîndit. Mingea nu s-a odihnit, jucătorii nici atît. Dar miza imensă, calificarea în premieră în semifinalele unui Euro, şi-a spus cuvîntul.

Ocaziile s-au conturat greu, Olici, Srna, Tuncay, golurile au picat abia în finalul reprizei secunde a prelungirilor. Klasnici, omul venit la Euro după un transplant de rinichi, pentru 1-0, Semih Şenturk pentru 1-1. La penalty-uri s-au impus turcii.

Programul semifinalelor

Germania - Turcia    25 iunie, Basel

Olanda/Rusia - Spania/Italia    26 iunie, Viena

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.