EURO 2012

Doi turci ucişi în Viena în timpul în confruntările dintre fani

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Zeci de oameni au fost internaţi în spitale după incidentele petrecute între croaţi şi musulmani aseară, în oraşul bosniac Mostar, în urma victoriei Turciei din sfertul de finală de la Euro, cu Croaţia.

Forţele de ordine au împrăştiat gaze lacrimogene pentru a dispersa părţile beligerante, care au utilizat în luptă sticle şi pietre.

În Mostar, populaţia este împărţită în mod egal între croaţi şi musulmani, care se află în conflict de mai bine de cinci secole, încă de pe vremea Imperiului Otoman. Ultima ciocnire  gravă dintre părţi s-a înregistrat în 2006, cînd turcii au susţinut Brazilia în meciul cîştigat în faţa Croaţiei la Cupa Mondială.

În 1998, o femeie a fost ucisă în timpul unor astfel de manifestaţii violente, iar în perioada dintre anii 1993-1994 s-au înregistrat de asemenea mai multe victime.

Şi la Viena, imediat după ieşirea din stadion a suporterilor, cîţiva fani mai încinşi şi-au împărţit pumni, fiind potoliţi cu greu de forţele de ordine. Poliţia a anunţat că doi fani turci au fost ucişi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.