EURO 2012

Sufocaţi!

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Van Basten a explicat eşecul contra Rusiei: “În prelungiri eram epuizaţi. Patru jucători cedaseră”.

Olanda, cea mai eficace echi­pă din grupe, e acasă! Iar ce a şocat a fost că echipa ba­ta­vă s-a sufocat, deşi Van Bas­ten îşi menajase aproape toţi titu­la­rii cu “tricolorii”. Sîmbătă, porto­ca­liii au încheiat meciul abia ţinîn­du-se pe picioare

Nici selecţionerului nu-i vine să creadă. “Am căzut fizic, în pre­lun­giri eram epuizaţi, patru jucători ce­­daseră complet”, a declarat el, recunoscînd: “Nu mai înţeleg nimic. De ce-am suferit? N-am nici un răs­puns. Fizic, ar fi trebuit să fim mai în formă decît ruşii, majoritatea băie­ţi­lor mei au avut aproape o săp­tă­mînă în plus de recuperare”.

Van Basten, care s-a despărţit de “naţională” după patru ani cu 35 de victorii în 52 de partide, a mai gă­sit o explicaţie: “Am fost nervoşi. N-am intrat bine în joc şi de aici s-a rupt totul. A fost un miracol că am rezistat pînă la pauză. Ce am jucat noi n-a fost fotbal”.

Şi o ultimă găselniţă: “Ne-a urmărit ghinionul. Voiam să-l ti­­tu­larizez pe Robben, dar s-a ac­ci­dentat la antrenamentul de vineri şi mi-a fost imposibil să-l folosesc!”.

“Infatuaţi”

Van Basten are o justificare a înfrîngerii, însă De Telegraaf crede că altceva i-a dezechilibrat pe olandezi. Aroganţa. “Infatuarea ne-a bătut. Pe teren, ruşii au fost stăpînii jocului”, a comentat cotidianul batav. La fel, agenţia AFP a remarcat: “Suficienţa, eterna problemă a Olandei. Van der Vaart se vedea deja campion european. Mai aşteaptă”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.