EURO 2012

Diversiuni

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Nemţii au apelat la tot felul de tactici pentru a-şi păcăli adversarul şi-i suspectează pe turci de practici asemănătoare.

Diseară se anunţă un duel care pe care între giganţii ger­mani şi neobosiţii turci. Mi­za foarte mare, pătrunderea în fi­nală, i-a determinat pe an­tre­nori să apeleze la tot felul de tru­curi de “ador­mire” a vigilenţei ad­­ver­sa­ru­lui.

Nemţii s-au ascuns
Joachim Low a făcut un mister din aşezarea pe care o va folosi diseară: 4-4-2, ca la 2-0 cu Polonia, sau 4-2-3-1, cum a jucat împotriva Por­tugaliei (3-2) şi cum se aude că i-ar fi cerut căpitanul Michael Bal­lack? “Nu ştiu, nu m-am ho­tărît. Vreau să mai studiez casetele video cu meciurile de pînă acum ale tur­ci­lor. S-ar putea la fel de bine să op­tez pentru o variantă şi mai ofen­si­vă, un 4-3-3 spre exemplu”, a spus selecţionerul german.

Low a decis, totodată, să-şi “ascundă” echipa. Pentru a evita să-i fie spionate ultimele şedinţe de pregătire, el a schim­bat terenul prin­cipal de antre­na­ment din com­ple­xul de la Tessin, As­co­na, cu unul mai înde­păr­tat şi foarte bine ca­mu­flat de copacii aflaţi din belşug în zonă. Mai mult, tot din pre­cauţie, a re­nun­ţat in­clu­siv la antrenamentul oficial pe care trebuia să-l efec­­tu­eze în cursul zilei de ieri la Basel: “Am jucat deja acolo, ştim terenul”.

Turcii “Joacă teatru?”
În cantonamentul adversarilor de lîngă Viena, atmosfera era ex­trem de destinsă luni. “In­cre­­dibil cum pot fi atît de senini turcii cu atît de puţin timp înaintea unei se­mifinale de Euro”, s-a mi­nu­nat un reporter al agenţiei germane Sport1, pre­zent la ant­re­na­men­tul lui Hamit Altintop (foto) şi al colegilor săi. Ca şi alţi jur­­­nalişti aflaţi la teren, s-a ui­tat du­pă jucătorii care au luat par­te la şedinţă: “Am numărat 18. Toţi sănătoşi”. Ceea ce i-a pus pe nemţi pe gînduri: “Chiar are Te­rim atîţia accidentaţi cum se plînge?”.

Senzaţia că diseară, la ora meciului, contingentul indis­po­ni­bi­lor se va diminua a fost amplificată şi de alte detalii. Pe de-o parte, zia­riş­tii turci susţin că Tumer Metin ar pu­tea fi recuperat. Pe de alta, fe­de­ra­ţia n-a făcut nici o cerere oficială la UEFA pentru a i se permite convocarea unui alt jucător, de acasă. “Mă voi bizui pe cei pe care-i am la dispo­ziţie”, a precizat Terim.

“Hamit ne dă secretele”

Au şi turcii spionii lor în tabăra nem­ţilor. Unul dintre ei, Hamit Altintop, jucător la Bayern Munchen. “Avem un avantaj. Hamit ne dă secretele, informaţii importante. Ne-a spus deja multe despre coechipierii săi de la club, dar ştie şi amănunte legate de «naţionala» lor”, a dezvăluit atacantul Semih Şenturk (foto). Altintop s-a născut chiar în Ger­ma­nia, la fel ca şi Hakan Balta, dar ei nu sînt singurii internaţionali ai lui Fatih Terim cu alte origini: Kazim Kazim a crescut în Anglia, Mevlut Erdinc în Franţa, iar brazilianul Marco Aurelio a devenit Mehmet Aurelio după ce a primit cetăţenia turcă în 2006.

5 jucători turci din lotul de 23 al lui Fatih Terim sînt născuţi în altă ţară

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.