Liga 1

“Are stilul lui Makelele”

Articol de Constantin Popescu, Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Jucătorul lui Porto e comparat cu închizătorul lui Chelsea.

Jose Peseiro mai primeşte un ju­cător, al patrulea nou-venit vara asta! Giuleştenii s-au în­ţe­les cu FC Porto pentru trans­fe­rul lui Joao Paulo Andrade, iar fot­ba­listul e de acord să joace în Româ­nia. Ur­mă­torul pas: jucă­torul de profil de­fen­siv va ajunge zilele viitoare la Bu­cu­reşti, ca să semneze contractul cu clu­bul din Grant. Suma de trans­fer e în jur de două milioane de euro.

Andrade (27 de ani) acoperă pa­tru posturi şi e comparat de pre­sa din Portugalia cu Claude Ma­kelele, pentru agresivitatea pe care o arată pe teren. Lusi­tanul a apărut doar în opt meciuri ale campioanei Portugaliei, în ediţia precedentă de campionat, şi a fost folosit ca fundaş dreapta. Peseiro a insistat pentru achiziţionarea lui deoarece îl consideră o soluţie şi ca fundaş central, dar şi ca mijlocaş defensiv ori aripă dreapta.

Vîrful Adriano, celălalt jucător al lui Porto pe care-l vrea Rapidul, are şanse mai mici să vină în Giu­leşti. Clubul l-ar ceda, numai că atacantul brazilian n-ar agrea transferul în România, întrucît se te­­me că s-ar adapta greu, mai ales că nu vorbeşte altă limbă decît por­tugheza. Toţi cei patru fot­ba­lişti aduşi de alb-vişinii vara asta sînt vorbitori de portugheză: lusi­ta­nii Fernandes şi Andrade, plus bra­zi­lienii Spadacio şi Julio Cesar.

Porto l-ar vrea pe Săpunaru

FC Porto îl dă pe Joao Paulo Andrade, dar vrea să-şi acopere postul de fundaş dreapta tocmai cu un român! Portughezii le-au transmis rapidiştilor că-l vor pe Cristian Săpunaru. Copos susţine că nu l-ar da decît peste un an: “Cristi nu e transferabil, nu e momentul să renunţăm la el, poate peste un an va fi mai bine să plece. Voi vota împotriva cedării lui Săpunaru, deşi oferta portughezilor e una interesantă”. Giuleştenii au respins şi cîteva oferte venite din Italia pentru fundaşul dreapta de 24 de ani.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.