Tenis

Aproape!

Articol de Luminiţa Paul, Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Monica Niculescu a servit pentru meci, dar pînă la urmă a pierdut în faţa unguroaicei Agnes Szavay: 7-5, 5-7, 2-6.

Pe Monica Niculescu şi Agnes Szavay le despart şaptezeci şi două de locuri în cla­samen­tul mondial. Partida de ieri, din turul 2, era un pic deze­chi­librată, fa­vorită fiind unguroaica. Dar re­zul­tatul primului set, încheiat după 51 de minute, schimba optica, 7-5 în favoarea Monicăi Nicu­lescu.

Jocul româncei acompaniat de greşelile adversarei au pus-o pe jucătoarea mai slab clasată în postura de a servi pentru a cîştiga meciul. Era 5-3 şi premiera atingerii turului trei, la debut, era la patru puncte. Serviciul n-a scos scîntei pe iarba încă proas­pătă şi Szavay s-a apropiat. Pînă la urmă, setul al doilea a fost cîştigat de unguroaică cu 7-5.

Monica a pierdut şi setul trei pen­tru că oportunităţile ratate şi oboseala au marcat-o. Partida din primul tur s-a jucat luni şi marţi, astfel că Niculescu a jucat în toate cele trei zile ale turneului. Ame­nin­ţa­tă de o eliminare prematură, Agnes Szavay s-a distanţat în deci­siv la 4-0. Doar de două ori şi-a cîşti­gat Monica serviciul în partea a treia a întîlnirii.

Agnes Szavay a profitat de prima minge de meci care i s-a ivit pe iar­ba de pe terenul şase şi i-a retezat româncei aripile de turul trei. Încă o dezamăgire pentru Monica Nicules­cu în faţa lui Agnes Szavay, după ce în 2005 i-a luat trofeul junioarelor de la dublu.

Şi Edina a pierdut

Calificată în premieră în turul secund la Wimbledon, Edina Gallovits a cedat aseară în faţa favoritei numărul 8, rusoaica Ana Ceakvetadze, 4-6, 2-6. Român­ca nu a putut profita de forma mai slabă pe care o traversează adversara ei, care n-a mai reuşit un rezultat notabil de la Roma, unde a atins semifinalele. Cele două au avut acelaşi număr de greşeli neforţate, cîte 15, însă loviturile cîştigătoare s-au adunat în număr mai mare în dreptul Anei. Per total, Ceakvetadze a strîns 63 de puncte, Gallovits doar 45. Românca va primi 17.000 de lire sterline pentru prezenţa în runda a doua.

15 şanse de break a avut românca, din care a valorificat doar 4.

113 puncte a cîştigat în total Monica.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.