Liga 1

“Thiago va creşte viteza!”

Articol de Cătălin Gheorghiu  —  sâmbătă, 28 iunie 2008

Rednic speră ca brazilianul să ofere o mai mare dinamică jocului echipei şi se teme că vor apărea nemulţumiri din cauza concurenţei mari pe posturi.

Transferul verii pînă în acest moment la Dinamo, Alberto Thiago, mijlocaşul stînga de 550.000 de euro, a bifat primele minute, 45 la număr, în amicalul de joi seară, cu Dudenhofen (6-0). Pri­ma impresie este că brazilianul de 23 de ani e prieten cu mingea! Apoi, a alergat, a driblat şi a avut cen­trări de calitate, fiind recom­pen­sat de către Mircea Rednic cu compli­men­te în faţa jurnaliştilor.

“Thiago are calităţi. To­tuşi, să fie clar, nu se compară ce a ju­cat în par­tidele de verificare cu ce va ară­ta el în campionat. L-am adus să crească viteza jocului, iar asta s-a văzut. Steliştii zic că Tiago al lor e mai bun? Eu zic să-i lăsăm să joace, l-am adus pentru că avem nevoie de el”, a spus antrenorul de 46 de ani.

“Vreau concurenţă acerbă”
Cu doar o lună înaintea star­tu­lui campionatului, Rednic îşi cal­cu­lea­ză atent paşii în privinţa tran­s­fe­­rurilor şi anunţă că îşi doreşte jucători de top pe fiecare post: “Eu vreau să am cîte doi fotbalişti va­lo­roşi pentru fiecare zonă a terenului pentru că e necesar la obiectivele pe care le am de îndeplinit”.

“Ştiu că voi avea probleme”
Totuşi această dorinţă a “Pu­ri­u­lui” reprezintă şi riscuri, iar teh­ni­ci­a­nul este conştient de asta: “Am în­ţeles că Lobonţ nu pleacă ni­căieri, deci în acest moment am trei por­tari foarte buni. Avem obiective mari, deci trebuie să avem şi ju­că­tori foarte buni. Cel mai bun dintre ei va apăra! Ştiu că şi acum o să am pro­bleme. Dacă sînt pregătit? Eu sînt, dar şi ei trebuie să fie!”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.