Ciclism

Caisse d'Epargne, stăpîna Spaniei

Articol de Mitică Docan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Alejandro Valverde a îmbrăcat duminică în Talavera, pentru prima oară în carieră, tricoul de campion al Spaniei. Caisse d'Epargne savurează din plin momentul, în condiţiile în care Luis León Sánchez a cucerit în aceiaşi zi şi titlul la contratimp individual.

După două tentative în care a ratat cu puţin aurul naţional, Valverde a confirmat forma bună din ultimele competiţii şi a furat tricoul "galben-roşu" pe o vreme ce indica 40 de grade Celsius. Campionatele Mondiale s-au disputat pe un circuit de 68 de kilometri în jurul oraşului renumit pentru ceramica sa, Talvera de la Reina. Cu şase zile înainte de startul Marii Bucle, spaniolul din Murcia l-a bătut la sprint pe Oscar Sevilla, după ce l-a prins pe ciclistul de 31 de ani pe singura căţărare a zilei, Alto de El Pielago. Pe locul trei s-a clasat Oscar Pereiro Sio, fostul cîştigător prin ricoşeu al Turului Franţei 2006.

Victoria lui Valverde a fost completată de succesul lui Luis Leon Sanchez. Rutierul de 24 de ani a trecut de blocajul poziţiilor secunde ocupate în 2004 şi 2007 şi l-a învins pe cvadruplul cîştigător, José Iván Gutiérrez. Sanchez a parcurs distanta de 27.7 kilomeetri dintre Talavera de la Reina şi San Román de los Montes în 32 de minute şi 59 de secunde. Pe doi a sosit Rubén Plaz, la 16 secunde distanţă, în timp ce Gutiérrez a ocupat ultimul loc al podiumului.

Caisse d'Epargne are motoarele turate la maximum pentru Turul Franţei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.