Handbal

Grupă de foc

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Rulmentul Braşov nu a avut noroc la tragerea la sorţi, nimerind în aceeaşi serie cu vicecampioana Danemarcei, Ikast.

Vicecampioana României, Rul­­­mentul Braşov, are şan­se mici la calificarea în gru­pe­le Ligii Campionilor.Ieri, la tra­­ge­rea la sorţi, bra­şo­ven­ce­le au avut ghi­nion, nimerind în ace­e­aşi gru­pă cu Ikast, vicecampioana Da­ne­­mar­cei, formaţie la care evo­lu­ea­ză cea mai bună handbalistă din lu­me, Kat­ja Ny­berg, cu SPR Lublin şi cu o formaţie ve­nită din turul întîi al ca­li­ficărilor. Ikast va fi prin­ci­pala ad­ver­sară a echipei Ma­ri­a­nei Tîr­că. În a­fară de Nyberg, la Ikast mai joacă alte şase nor­vegi­en­ce: Gro Ham­mer­seng, Isabel Blan­co, Kari Hen­riksen, Ragn­hild Aamodt, Ca­milla Thorsen şi Anne Petersen.

“Nu am avut noroc, dar acum nu trebuie să ne plîngem. Dacă a­vem pretenţii să jucăm în grupele Li­gii, trebuie să trecem de calificări. E rău dacă grupa de calificare se va ju­­ca în Danemarca”, a declarat Ma­ri­­­ana Tîrcă. Grupa de calificare se va dis­­puta între 5 şi 7 octombrie, EHF ur­mînd să stabilească locul de des­fă­­şurare. Rulmentul va debuta însă în faţa echipei venite din primul tur de calificări, va continua cu SPR Lub­lin, în ultima zi urmînd să aibă loc disputa decisivă cu Ikast.

Steaua norocoasă

Campioana României la masculin a avut noroc la tragerea la sorţi. Steaua Bucureşti are şanse mari de a intra în grupele Ligii, avînd de înfruntat în calificări campioana Belgiei, KV Sasja. E, de altfel, ace­laşi adversar pe care l-a avut şi HCM Constanţa anul trecut, în calificări. Ambele jocuri s-au desfăşurat atunci în România, HCM cîştigînd cu 32-22 şi 31-26. Meciul tur-retur se dispută pe 6/7 septembrie, respectiv 13/14 septembrie. Steaua va fi a patra formaţie din România care intră în Ligă.

Oltchim îşi află grupa vineri

“Galacticele” de la Oltchim sînt cali­fi­cate direct în grupele Ligii Cam­pi­o­ni­lor, urmînd să-şi afle grupa vineri. Oltchim va face par­te din urna a tre­ia valorică, alături de Kometal Skop­je (Mac), FC Nurn­berg (Ger), Buducnost (Mun), echipe cu care nu se poate întîlni. Prima urnă va fi for­mată din Zvezda, Lada Togliatti (Rus), Hypo Viena (Aut) şi Viborg (Dan), iar în urna a doua vor intra Gyor (Ung), Krim Ljubljana (Slo), Elda Prestigio (Spa) şi Larvik (Nor). În ultima grupă valorică se vor afla echipele din turul doi preliminar.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.