Ciclism

Soler spune adio?

Articol de Mitică Docan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cîştigătorul tricoului de cel mai bun căţărător din Turul Franţei 2007, Mauricio Soler (Barloworld), ar putea spune adio plutonului din Marea Buclă, după ce a căzut violent în prima etapă

Columbianul de 25 de ani a căzut cu nouă kilometri înainte de sosirea în Plumelec pe încheietura mîinii stîngi, aceiaşi încheietură pe care o fracturase cu cîteva săptămîni înainte în Turul Italiei. Soler este suspectat că şi-a fracturat osul scafoid şi că şi-a răsucit şi încheietura mîinii drepte, cu care a avut probleme anul trecut în Coppa Agostoni.

Medicul Turului Franţei, Gerard Porte, a explicat problemele columbianului: "Scafoidul e un os micuţ şi rotund, pe care nu poţi să îl vezi mereu în ce condiţie se află, după o fractură de încheietură". Osul se află la baza degetului mic şi, datorită irigării slabe cu sînge, este uşor de vindecat. Soler este aşteptat să ia o decizie înaintea etapei de astăzi.

A doua etapă din Turul Franţei este una scurtă, dar agitata, pe un drum presarat cu căţăări ce culminează cu Mur de Bretagne. O evadare s-ar putea dovedi cîştigătoare, traseul dintre Auray şi Saint Brieuc punînd piedici sprinterilor. Toate detaliile pe secţiunea dedicată Turului Franţei pe GSP.RO.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.