Ideile Gazetei

Adrian Matei: "Parcursul din sezonul 2001-2002 a fost o performanţă"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Adrian Matei, unul dintre puţinii fotbaliştii care au trecut în carieră pe la toate echipele importante ale Bucureştiului, Steaua, Dinamo, Rapid şi FC Naţional, a vorbit pentru gsp.ro despre titlul pierdut cu FC Naţional în ultima etapă în 2002, dar şi despre cariera sa de antrenor, a cărei bază a pus-o în urmă cu cîţiva ani.

- Adrian, pe unde mai antrenezi acum?

- Am fost la UFC Chitila, am mai antrenat pe Rocar şi FCM Tîrgovişte, dar acum sînt liber de contract. Aştept oferte.

- Din Liga I?
- De ce nu? Dar e greu, pentru că eu încă nu sînt în circuitul antrenorilor din prima ligă. Îmi trebuie un imbold serios pentru a ajunge să pregătesc o echipă din primul eşalon. În plus, e foarte greu pentru un conducător să angajeze un antrenor care în cariera de jucător, pe unde a fost, le-a creat probleme şefilor.:)

- Ai fost unul dintre puţinii fotbalişti care au trecut pe la Steaua, Dinamo, Rapid şi FC Naţional. De la care dintre echipe ai rămas cu cele mai plăcute amintiri?
- De la toate am numai amintiri plăcute. Ar fi nedrept să spun că nu m-am simţit bine la vreuna dintre ele, pentru că pe oriunde am fost am cucerit cîte un trofeu sau am avut rezultate importante. Mai mult, de la toate echipele am fost şi selecţionat în echipa naţională.

- Dar totuşi, probabil nu îţi face plăcere să îţi aminteşti de titlul pierdut cu FC Naţional în ultima etapă, în 2001.
- Este neplăcut dacă priveşti din punctul de vedere al ratării unui trofeu. Însă, dacă analizezi situaţia lui FC Naţional de la acea vreme, un club cu resurse financiare extrem de limitate, eu cred că am realizat o performanţă. Nu sînt genul care priveşte jumătatea plină a paharului, ci sînt un om realist. Ne-am depăşit condiţia în acel sezon.

- Crezi că jocurile au fost făcute pentru ca Dinamo să cîştige titlul atunci?
- Nu am informaţii despre aşa ceva, însă un singur lucru e cert: am pierdut campionatul în ultima etapă din cauza tracului. Mulţi dintre coechipierii mei, Vintilă, Ovidiu Petre, Carabaş, Gigel Coman, nu erau obişnuiţi cu presiunea publicului. Iar noi, la Craiova, am beneficiat de susţinerea unui stadion arhiplin, mult peste capacitate. Fără modestie, afirm că doar eu şi Gabi Popescu eram pregătiţi să jucăm cu atîţia spectatori în tribune.

- Al cui a fost meritul pentru parcursul din sezonul 2001-2002?
- Al preşedintelui Gino Iorgulescu şi al antrenorului Cosmin Olăroiu, care au creat la FC Naţional un grup unit. Şi între noi, fotbaliştii, atmosfera era bună, iar astfel am reuşit să ne luptăm pentru titlu pînă în ultima etapă şi să fim aproape de a atinge turul III în Cupa UEFA, într-o vreme cînd nu era chiar la îndemîna oricui.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.