Ciclism

Valverde: "Atenţie la coborîrea de pe Tourmalet"

Articol de Mitică Docan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Spaniolul Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) priveşte cu încredere etapa muntoasă de astăzi şi consideră că în lipsa unui accident nefericit ar putea ieşi cu bine din Pirinei

 

Ciclistul din Murcia a terminat pe locul şapte în ziua de ieri, în sînul grupului de favoriţi care l-au urmat la 1'17" pe cîştigătorul de etapă, italianul Riccardo Ricco (Saunier-Duval). "A fost o etapă epuizantă în Pirinei. Ricco a atacat bine, pe cea mai grea porţiune a zilei şi nimeni nu a putut să îl urmeze. L-am urmărit cît de repede am putut, dar trena celor de la Lampre şi Rabobank s-a dovedit insuficientă pentru a-l mai prinde pe coborîre. Îl felicit pentru victorie. Etapa aceasta mi-a dat ocazia să văd că sînt în condiţie bună", a spus senin spaniolul de 28 de ani.

În privinţa munţilor ascuţiţi şi a căţărărilor grele de astăzi, Valverde a fost surprinzător: "Să sperăm că vremea va fi bună la start şi nu va ploua. Sincer, eu cred că va fi mai dificil pe coborîrea de pe Tourmalet faţă de căţărare. E mai mult respect în etapele de munte. Voi vedea cum mă mişc şi voi ataca dacă pot", a spus Valverde, care în prima zi din Pirinei a fost ajutat permanent de colegul său David Arroyo.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.