Liga 1

CFR X 2

Articol de Mihai Mateaş  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Feroviarii au învins fără emoţii pe VfL Bochum deşi a folosit zece nume noi faţă de meciul cu Panathinaikos


28 de titulari are Andone. Indiferent pe cine introduce "Fălcosul" în teren, ai putea să juri că e unsprezecele de bază. Cu zece jucători schimbaţi faţă de meciul cu Panathinaikos, campionii au făcut spectacol cu Bochum (locul 12 în Bundesliga). Primul gol a picat rapid, cînd echipele încă se tatonau. De Sousa a profitat de o bîlbîială a apărării adverse şi a împins mingea în plasă (9). Au ieşit apoi la rampă mînjii. Prette, Deac, Kone şi Dubarbier au decupat felii groase din apărarea şvaiţer a nemţilor. Kone (11), servit de Prette, Duba, din pasa aceluiaşi Prette, peste toată apărarea (13), apoi iar Dubarbier (15) au ratat ocazii bune de a marca. Cei de la Bochum s-au mulţumit cu două şuturi de la distanţă, departe de poartă însă. Didy, care a evitat în ultimul moment schimbarea, lovit la genunchiul cu probleme, a obţinut penaltyul în careu, transformat de Mureşan (32). Ruiz, intrat în locul accidentatului Dubarbier, l-a făcut mare pe Ronne, în două rînduri (41, 43). După ultima sa acţiune, pe un contraatac rapid, Danny Fuchs a redus din handicap (44).

După pauză, Marcel Koller a schimbat jumătate de echipă, iar jocul s-a mai echilibrat, mai ales că şi Ando a început să facă modificări la fiecare 5 minute, iar nemţii s-au apropiat mai des de poartă. Cei care au marcat au fost tot clujenii, prin Ruiz, care a avut de îndeplinit o simplă formalitate la 10 metri de poartă, după o centrare perfectă a lui Deac.



"Practic am două echipe. E clar asta. Cu una pot juca marţi sau miercuri în Liga Campionilor, iar pe cealaltă pot s-o folosesc liniştit în week-end, în campionat"
Ioan Andone

"Mi-a plăcut Deac. A intrat foarte bine în joc, cu două pase de gol. Şi E. Kone m-a convins că poate fi titular. Am vrut să-l văd fiindcă mîine (n.r. - azi) pleacă împreună cu Viera la Olimpiadă"
Ioan Andone

CFR Cluj - VfL Bochum 3-1 (2-1)

Au marcat: De Sousa (9), G. Mureşan (32, pen.), Ruiz (72) / D. Fuchs(44)
CFR: Nuno Claro - Panin, G. Mureşan, De  Sousa, Pereira - E. Kone, Leao, Prette, C. Deac - Didy, Dubarbier.
Antrenor: Ioan Andone.
Au mai jucat: Ruiz, Stăncioiu, Semedo, Cadu, Tony, Minteuan, Trică, Peralta, D. Toma, Oberman


Duba, out!

Sebastian Dubarbier, unul din cei mai buni oameni ai începutului de partidă, a fost înlocuit de Ando în minutul 33 cu Ruiz, "Ghepardul" acuzînd o lovitură puternică la coapsa stîngă. Cel mai probabil Duba nu se va antrena azi, el explicînd la finalul partidei că a cerut schimbarea pentru că, de durere, nu mai putea nici să calce pe piciorul drept. Altfel, feroviarii au tras o sperietură şi cu Didy, lovit de un adversar la genunchiul cu probleme. Brazilianul a reuşit însă să continue partida, după ce medicul echipei l-a examinat.


Serbare cîmpenească
Gazdele partidei dintre campioana României şi ocupanta locului 12 în Bundesliga în sezonul trecut au organizat o adevărată serbare cîmpenească la Kirchdorf. Astfel, la micuţa arenă a celor de la SV Adhesiv Kirchdorf, intrarea la meci a costat 5 euro, iar grătarele, berea şi cîrnaţii, vînduţi chiar la un local din tribună, au atras destui localnici, cele aproximativ 500 de locuri ale stadionului fiind toate ocupate.

"Sîntem tari!"

Preşedintele Iuliu Mureşan a jubilat după victoria în faţa nemţilor. "A fost o victorie clară. La ce ocazii am avut puteam să marcăm 4 sau 5 goluri. Andone va avea mari probleme în a alcătui primul unsprezece. Toţi jucătorii sînt în formă, în special atacul. Aţi văzut, oricînd putem alcătui două echipe diferite, dar de aceeaşi valoare. Avem jucători de mare calitate", a spus oficialul "vişiniilor".

Pereira forţat

Doar uruguayanul Alvaro Pereira a fost titular în toate cele patru amicale disputate de CFR în această vară. "Fălcosul" i-a oferit jucătorului de bandă cîte 45 de minute cu Groclin şi cu Dinamo Kiev şi 90 de minute cu Panathinaikos. Ieri, împotriva lui Bochum, fostul jucător al lui Argentinos a apărut din nou în prima echipă. Andone îl forţează pe Pereira pentru a se obişnui cu postul de fundaş stînga, avînd în vedere că în Argentina a jucat mijlocaş.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.