Ciclism

Şoc în Turul Franţei: Ricco, pozitiv cu EPO, Saunier Duval nu ia startul!

Articol de Mitică Docan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Liderul clasamentului de cel mai bun căţărător din Turul Franţei şi purtătorul tricoului alb, de cel mai bun tînăr, italianul Riccardo Ricco a returnat pozitiv o probă de urină cu un derivat al eritropoetinei. Cîştigător de două etape în Turul Franţei, Ricco a folosit CERA (Continuous Erythropietin Receptor Activator), o substanţă de a treia generaţie, şi a fost retras de Saunier Duval de la startul etapei a 12-a, informează cotidianul francez L'Equipe. Riccardo Ricco a luat argintul în Turul Italiei, unde s-a clasat al doilea în spatele spaniolului Alberto Contador (Astana). Italianul a părăsit Lavelanet, oraşul de plecare al caravanei, în maşina Jandarmeriei.

 

Este al treilea scandal de dopaj care loveşte Turul Franţei. După ce Manuel Beltran a fost testat pozitiv cu EPO, într-o probă prelevată înainte de startul Marii Bucle, şi Moisés Dueñas a suferit din cauza aceleiaşi substanţe, Ricco dezamăgeşte plutonul mondial prin acţiunea sa nefericită.

"Cînd vezi un rutier că se desprinde atît de uşor pe pantele dure, e clar că nu e nimic în regulă. Ar trebui să nu se mai urce în şa niciodată" (Kim Kirchen)

UPDATE. Saunier-Duval s-a retras din caravana Turului Franţei, refuzînd să ia startul. Ricco era la 2'29" de tricoul galben, Cadel Evans, şi ocupa poziţia a noua în clasamentul general.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.