Anchetele Gazetei

Banii lui Gigi Becali în cazul " Valiza" rămân sub sechestru

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, marţi, ca inadminsibilă acţiunea vicepreşedintelui Steaua, Teia Sponte, prin care acesta cere ridicarea sechestrului asigurator pe suma de 1,7 milioane de euro cu care, potrivit procurorilor, Gigi Becali ar fi trebuit să îi premieze pe jucătorii U Cluj.

Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu recurs. Teia Sponte susţine, în acţiunea depusă la instanţă, că banii aceia erau daţi de George Becali pentru a cumpăra terenuri în Cluj şi nu pentru a premia jucătorii Universităţii Cluj în eventualitatea în care aceştia câştigau meciul cu CFR Cluj.

Totuşi, avocatul lui Teia Sponte, Cătălin Dancu, a explicat, pe 15 iulie, că "acţiunea în instanţa a devenit inadmisibilă din cauza deciziei 57/2007 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a intrat în vigoare în anul 2008, conform căreia orice plângere împotriva măsurilor asiguratorii luate de anchetatori se poate face în faza de urmărire penală numai în faţa procurorilor şi nu a judecătorilor. Această decizie a Curţii Supreme a fost publicată după ce am intentat acest proces şi de aceea nu ştiam de ea", a adăugat avocatul lui Teia Sponte.

DNA a anunţat, în data de 9 mai, că a început urmărirea penală împotriva lui Gigi Becali pentru dare de mită şi a lui Anton Doboş pentru complicitate la luare de mită, alte două persoane fiind anchetate pentru complicitate la dare şi luare de mită. Cele două persoane sunt Teia Sponte, persoană din anturajul lui Becali - în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la dare de mită - şi Traian Bendorfean, cunoştinţă a lui Doboş, cercetat pentru complicitate la luare de mită.

În perioada 5-7 mai 2008, Becali a oferit direct şi indirect suma de 1,7 milioane euro lui Doboş Anton, preşedintele clubului Universitatea Cluj, precum şi unor jucători ai acestei echipe, pentru ca, în ultima etapă a campionatului de fotbal al României 2007-2008, din data de 7 mai 2008, clubul universitar să îşi apere corect şansele de joc şi să facă tot ce este posibil pentru a obţine cel puţin un rezultat de egalitate în meciul cu echipa CFR Cluj, contracandidata echipei FC Steaua Bucureşti la câştigarea titlului de campioană. În aceste activităţi a fost angrenat şi Traian Bendorfean, informează DNA.

În data de 7 mai 2008, asupra lui Teia Sponte, aflat în Cluj-Napoca, a fost găsită suma de 1,7 milioane de euro, care a fost indisponibilizată de procurori prin instituirea sechestrului asigurator, în baza art.163 din Codul de procedură penală, raportat la art.255 alin. 4, Cod penal.

Sursa: NewsIN

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.