Stranieri

"Mutu rămîne"

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Prin vocea preşedintelui Andrea Della Valle, gruparea viola anunţă că “Briliantul” va
continua la Firenze

Anunţata trecere a lui Adrian Mutu la Roma a intrat în impas. “E netransferabil!”, a anunţat aseară Fiorentina.
Ce s-a întîmplat? După antrenamentul de ieri dimineaţă, Mutu a fost convocat la o şedinţă cu directorul sportiv al Violei, Pantaleo Corvino, şi cu vicepreşedintele Cognigni. Corvino a plecat apoi să-l întîlnească pe administratorul delegat al Romei, Daniele Prade. Imediat, Roma a anunţat pe site-ul său oficial că a făcut o ofertă scrisă pentru Mutu, astfel că, pentru transferul “Briliantului”, mai lipsea doar ok-ul fraţilor Della Valle, Andrea şi Diego, patronii clubului viola.
După antrenamentul de a seară, Mutu a părăsit cantonamentul de la San piero însoţit de Corvino, antrenorul Pran delli şi de managerul Ripa, probabil, pentru noi discuţii. Între timp, Prandelli declarase postului Sky: “Pentru mine, Adi încă nu e al Romei”.
Două ore mai tîrziu, preşedintele viola Andrea Della Valle s-a întîlnit şi el cu Adrian, iar apoi a anunţat pe site-ul oficial al clubului: “Mutu va rămîne în continuare jucătorul Fiorentinei”. Pe de altă parte, site-ul fiorentinanews.it avertizează că deşi intervenţia lui Della Valle pare că schimbă radical situaţia, nu înseamnă că în următoarele zile nu putem asista la surprize. ;)

La Roma e fierbere mare

Ştirea că românul va fi transferat a făcut ca acţiunile clubului la bursă să crească rapid cu 24,77%, fiind oprite apoi de la tranzacţionare.
Mutu la Roma. Numai zvonul că mijlocaşul Fiorentinei va fi a chiziţionat de gial lo rossi a declanşat o euforie fără precedent în capitala Italiei. Comparabilă, potrivit Gazzetei dello Sport, cu nebunia declanşată în 2000 la transferul lui Batistuta. Ra diourile şi televiziunile locale au o ferit informaţii minut de minut des pre stadiul tratativelor, iar site-u rile de Internet au fost efectiv bombardate de suporterii capitolinilor. Tema: “Mutu, marea lovitură dată de Roma pe piaţa transferurilor”.

Dar cel mai palpabil efect declanşat de posibila venire a “tricolorului” s-a înregistrat ieri la bursa din Milano. Valoarea acţiunilor clubului şi-a luat efectiv zborul! Acrescut mai întîi cu 14,16 la sută, la 0,915 euro, iar după cîteva minute de stagnare, a început s-o ia din nou în sus. Vertiginos! Şi cînd creşterea a ajuns la 24,77 la sută, brokerii n-au mai avut altă soluţie de cît să sisteze tranzacţionarea acţiunilor!
De asemenea, Gazzetta dello Sport prognozează: “Se va înregistra o verita bilă explozie a numărului de tricouri şi abonamente vîndute pen tru sezonul 2008-2009, exact cum s-a întîmplat la AC Milan după venirea lui Ronaldinho”.


Totti a insistat
Ziarele romane au dezvăluit ieri că Francesco Totti, căpitanul Romei, a fost unul dintre elementele cheie ale afacerii. El, susţinut de antrenorul Spaletti, ar fi insistat pentru aducerea lui Mutu pe lîngă conducere, pentru ca apoi să-l sufoce efectiv pe "tricolor" cu telefoane.

Mutu dă vine pe Fiorentina
Adi Mutu a lăsat de înţeles, marţi seară, că vina pentru plecarea sa e a şefilor Fiorentinei. "Întrebaţi-l pe Corvino", le-a răspuns "tricolorul" jurnaliştilor cînd aceştia l-au chestionat despre viitorul său. Argumentele lui Mutu? Potrivit Gazettei dello Sport, dincolo de faptul că Viola i-a refuzat solicitările, deloc exagerate, jucătorul a fost ultimul care a aflat despre noua ofertă a Romei: "Directorul sportiv Corvino a discutat întîi cu capitolinii şi abia apoi l-a sunat pe Mutu să-i comunice şi să-i spună că poate trata cu oficialii giallorossilor".

"Luce" e sceptic
Contactat de postul italian Radio Blu, Mircea Lucescu a spus că lui Mutu nu-i va fi uşor la Roma. "La Fiorentina e un lider incontestabil, în timp ce la Roma ar trebui să ajungă la un consens cu Totti, ceea ce nu-i floare la ureche", crede antrenorul lui Şahtior.

Prandelli e fiert
Antrenorul Fiorentinei, Cesare Prandelli, era negru de supărare ieri dimineaţă. Pe de-o parte din cauza plecării iminente a românului la Roma, ce-i dă toate planurile tactice peste cap, pe de alta pentru că a fost ultimul care a aflat. "Am picat de fraier", s-a revoltat Prandelli, care marţi seară l-ar fi sunat pe unul dintre patroni, Andrea Della Valle, cerîndu-i să facă ceva.

20 de milioane de euro e suma totală propusă de Roma, pentru Mutu, Fiorentinei
19 milioane de euro sînt bani cash, bătuţi în cuie
1 milion de euro va intra în contul Fiorentinei dacă Roma atinge anumite obiective


ROMA ÎI DĂ DUBLU

Actualul contract al lui Mutu
- 1,5 milioane de euro salariu anual net
- acord pînă-n 2011

Ce i-a oferit Fiorentina
- 150.000 de euro în plus la salariu
- prelungirea contractului cu un an, pînă-n 2012

Ce-i propune Roma
- 3,2 milioane de euro salariu anual net (2,5 milioane fix plus premii)
- contract pe 4 ani, pînă-n 2012

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.