Olimpiada 2008

Barcelona continuă să sfideze FIFA în cazul "Messi"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Directorul sportiv al catalanilor, Txiki Begiristain, a declarat în urmă cu puţin timp că Barcelona îi va da drumul lui Messi la Olimpiadă doar dacă va fi ameninţată cu sancţiuni de către FIFA!

Sepp Blatter a fost foarte tranşant miercuri, susţinând că toate cluburile sunt obligate să le dea drumul jucătorilor ce pot evolua în naţionalele lor U-23 la Olimpiadă. Cu toate acestea, Begiristain a ţinut să precizeze că acest "ordin" n-a fost însoţit şi de o serie de potenţiale pedepse pentru cluburile care se opun deciziei.

"Circulara FIFA nu reprezintă absolut nici-un fel de obligaţie regulamentară, deoarece nu sunt implicate penalitaţi în cazul nerespectării acesteia. Singurul aspect care poate obliga Barcelona să-l lase pe Messi în China este purul spirit olimpic. Atât. Sepp Blatter nu poate decide în locul nostru ce este mai bine pentru Messi, iar noi ne temem de o accidentare a argentinianului. De altfel, el trebuie să ia o hotărâre tranşantă, pentru că si lui Leo îi este greu să se împartă între club şi naţională."

Principala nemulţumire a directorului spaniolilor este însa provocată de faptul că Barcelona trebuie să joace un tur preliminar pentru a accede în grupele Ligii, iar acest tur se va disputa chiar pe perioada Jocurilor Olimpice! Este de aşteptat ca până marţea viitoare să se gasească o soluţie la această problema.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.