Preliminarii CM 2010

Austria l-a pus pe Bruckner!

Articol de Aurelian Botezatu  —  sâmbătă, 26 iulie 2008

Fostul selecţioner al Cehiei îi va conduce pe roş-albi în preliminariile Mondialului sud-african


Ne vom întîlni din nou cu Karel Bruckner! După ce a condus Cehia împotriva "tricolorilor" în preliminariile CM 2006 (0-1 şi 2-0), tehnicianul în vîrstă de 69 de ani a fost numit ieri la cîrma reprezentativei Austriei, adversara noastră în calificările pentru CM 2010 (1 aprilie 2009/9 septembrie 2009).

Instalarea lui Bruckner a fost o surpriză inclusiv pentru austrieci, exceptîndu-l bineînţeles pe preşedintele federaţiei (OFB), Friedrich Stickler, care a instrumentat totul. Cehul nu s-a aflat nici măcar o clipă pe lista posibililor succesori ai lui Josef Hickersberger, retras după Euro 2008, din motive de sănătate. Pe de altă parte, după ce a renunţat la a-i mai pregăti pe Cech, Milan Baros şi ceilalţi, tot după Euro, lumea aştepta ca Bruckner să se retragă la pensie, aşa cum şi lăsase de înţeles.

Dar Stickler s-a întîlnit în secret cu tehnicianul ceh şi a reuşit să-l convingă că nu-i prea bătrîn să continue. Iar ieri, la întîlnirea cu şeful Ligii şi alţi responsabili din fotbalul austriac, a obţinut ok-ul tuturor. "Varianta a fost votată în unanimitate", a anunţat cotidianul Kurier.


S-au gîndit şi la Rijkaard

Pînă ieri, la instalarea lui Bruckner, în discuţie pentru succesiunea lui Hickersberger au fost mai multe nume. O dată picată soluţia "Otto Rehhagel", s-a vorbit despre asistentul lui Hickersberger, Andreas Herzog, şi despre Dietmar Constantini, care a mai fost selecţioner în anii '90, dintre antrenorii autohtoni. Neamţul Mirko Slomka a fost la un pas de a semna chiar, dar nu l-a lăsat Schalke, cu care e încă sub contract. Alţi tehnicieni în discuţie: olandezii Neeskens şi Rijkaard.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.