Campionate

"Pleacă el, plec şi eu!

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Managerul lui Man. United nu poate fi înduplecat: "Cristiano Ronaldo rămîne acum. Real Madrid poate să aştepte!"


Nimic nu-l poate face pe Alex Ferguson să cedeze. Cele 85 de milioane de euro oferite de Real Madrid pentru Cristiano Ronaldo nu l-au încîntat pe managerul lui Manchester, care refuză cu îndîrjire să-l vîndă pe portughez.

Sir Alex joacă tare. L-a căutat la telefon pe americanul Malcolm Glazer şi, cînd patronul "diavolilor" i-a răspuns, Ferguson i-a spus doar atît: "Dacă pleacă Ronaldo, plec şi eu imediat!". O ameninţare imposibil de ignorat, fiind cunoscută încăpăţînarea scoţianului în vîrstă de 67 de ani. Iar Glazer nu va risca să-l piardă pe cel mai mare antrenor britanic cu 17 zile înainte de startul campionatului.

"Cristiano sau nimeni"

În acest timp, Real nu renunţă la acest transfer. Şi preşedintele Ramon Calderon i-a anunţat pe directorii clubului madrilen că nu-l mai interesează alt jucător în afară de Ronaldo. "Sau vine Cristiano, sau nu mai vine nimeni", le-a zis Calderon, care ar fi şters de pe listă "planul B": David Villa, Van der Vaart şi Xabi Alonso, ce ar fi putea fi cumpăraţi împreună cu aceeaşi sumă cu care l-ar lua pe Ronaldo.

Potrivit Marca, săptămîna 4-10 august ar fi decisivă. "La Madrid, unii cred că lusitanul ar trebui să întindă coarda pentru a-i forţa pe oficialii lui Manchester să accepte negocierile. Alţii însă susţin că ar fi o tîmpenie să plătească mai mult de 80 de milioane pe un jucător".


"Cristiano, nu fi prost!"

Eric Cantona, o legendă la Man. United, a declarat: "Ronaldo e încă tînăr, are doar 23 de ani, şi probabil caută o nouă provocare. Dacă acesta este motivul pentru care vrea să se transfere la Real Madrid, atunci l-aş putea înţelege". Francezul în vîrstă de 42 de ani l-a sfătuit totuşi pe portughez: "Dacă motivul e unul financiar, atunci i-aş spune «Cristiano, nu fi prost!»".


"Îşi vinde sufletul"


Ryan Giggs s-a implicat şi el în acest subiect. La 34 de ani, galezul care deţine recordul de meciuri la Manchester (759) l-a ironizat pe Cristiano. "Mulţi fotbalişti nu vor decît să adune cît mai mulţi bani şi schimbă echipele pentru zece mii", a afirmat Giggs, întrebîndu-i pe "mercenarii care îşi vînd sufletul" (The Sun): "Este o diferenţă majoră în viaţa voastră?"

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.