Box

JoJo Dan: "Sînt mîndru că sînt român! Vă mulţumesc tuturor"

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  sâmbătă, 02 august 2008

JoJo Dan a cîştigat aseară, la Piatra Neamţ, fără probleme, în faţa ugandezului Peter Semo, în meciul pentru titlul NABA la categoria superuşoară, după o decizie la puncte. JoJo a boxat ca la carte şi a ştiut cum să-şi dozeze efortul. Loviturile puternice şi croşeele şi-au atins de fiecare dată ţinta. După 12 runde pe care JoJo Dan le-a dominat, decizia finală a venit la puncte. El a reuşit să-şi păstreze centura şi a mai făcut un pas important spre titlul mondial.

La mai puţin de 24 de ore după victoria în faţa lui Semo, JoJo Dan a acceptat să ofere un interviu în exclusivitate pentru cititorii Gazetei Sporturilor.

- Felicitări JoJo! A fost mai greu decît de aşteptai?
- Mulţumesc mult. A fost greu, foarte greu. Pot să spun că a fost cel mai greu meci al meu din cariera de profesionist, dar am luptat pînă la final, mi-am pus în practică cele mai bune lovituri şi am rezistat pînă la final. A fost extrem de greu, dar pînă la urmă am cîştigat.

- Ai simţit că-l poţi face KO pe Semo?
- Sincer să fiu, da! Am simţit de multe ori că-l pot termina, dar nu am reuşit. A fost foarte rezistent la pumni. Am zis că a venit foarte pregătit în România, că a venit să cîştige şi aşa a fost. M-am luptat ceva cu el, dar loviturile mele au fost mai bune şi mai multe, ceea ce a contat foarte mult.

"Îmi pare rău că nu l-a numărat"
- În runda a VI-a ai avut un moment bun.
- Da, îmi pare rău că s-a auzit gongul. Dacă mai ţinea încă 30 de secunde runda nu ştiu dacă-l făceam KO, dar cu siguranţă era la podea şi era numărat de arbitru. Nu a fost să fie, a rezistat, dar pînă la urmă eu m-am bucurat mai mult la final.

- Cum a fost publicul de la Piatra Neamţ?
- Extraordinar. Vreau să le mulţumesc celor care au fost în sală alături de mine, dar şi celor din faţa televizoarelor. Sînt sigur că nu am dezamăgit pe nimeni, că mi-am făcut treaba bine şi sîntem fericiţi. Cei din sală au fost alături de mine tot meciul, m-au împins de la spate şi nu aveam cum să nu cîştig. Sînt mîndru că sînt român şi am reuşit să fac fericită o ţară întreagă.

"Le mulţumesc tuturor!"
- Ai vorbit cu Adrian Diaconu sau Lucian Bute după meci?
- Nu am apucat să vorbesc cu multă lume. După meci am fost la o mică petrecere unde nu am stat foarte mult, pentru că eram obosit şi trebuia să-mi revin. Am primit foarte multe mesaje de felicitare. Printre mesajele pe care le-am primit, mi-au trimis şi Adrian şi Lucian. Le mulţumesc tuturor că au fost şi sînt alături de mine.

- Ce urmează pentru tine?
- Urmează o vacanţă bine meritată, aici în România. Voi sta 10 zile alături de familia mea. Îmi doresc cel mai mult să stau mult timp alături de părinţii mei, dar din păcate nu pot sta mai mult de atît. După aceea mă voi întoarce la Montreal împreună cu antrenorul meu pentru că trebuie să ne punem de treabă, dacă vrem să fim campioni.

"M-am gîndit la milioanele de români"
- La ce te-ai gîndit înainte să urci în ring?

- La milioanele de români din întreaga lume! Îmi doream să fac un meci bun pe care să-l cîştig şi să-i fac fericiţi. Mi-a ieşit şi de această dată şi sînt bucuros. M-am gîndit la tot ce repetasem, la tot ce am învăţat. Eram foarte concentrat şi am ştiut că voi cîştiga.

- După ce ai fost toreador, acum îmblînzitorul unei pantere, ce mai urmează?
- Vom vedea în funcţie de adversarul pe care-l voi avea. Vreau să-i asigur pe toţi iubitorii boxului că de fiecare dată voi găsi cu cine să mă asemăn. Am fost toreadorul lui Balby, acum îmblînzitorul lui Semo, să vedem ce va urma.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.