Liga 1

Marcel Puşcaş: "Dennis Şerban trebuia să plece la Marseille acum 10 ani pe banii pe care a plecat Dică la Catania!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 05 august 2008

În emisiunea Contraatac de la GSP TV, fostul fotbalist  a vorbit despre o posibilă plecare a lui Dennis Serban în Ligue 1 în urmă cu mai multe sezoane.

"În cea mai bună perioadă a carierei sale, Dennis a fost monitorizat de Olympique Marseille. Preşedintele francezilor de atunci, Roland Courbis, a făcut o ofertă de 2.500.000 de dolari pentru Şerban, însă Cristian Gatu a refuzat acea ofertă de transfer. El a cerut 3 milioane de dolari, iar în acel moment Courbis şi-a retras oferta iniţială. Mi-a explicat de ce şi am fost în totalitate de acord cu acesta.

Courbis mi-a spus că Şerban nu are joc de cap, nu face faza defensivă deloc şi nici măcar nu vorbeşte franceza. Singura calitate a jucătorului era viteza lui cu mingea la picior, aceasta fiind egală cu viteza sa fără minge şi numai pentru asta francezii erau dispuşi să ofere 2 milioane şi jumătate. Marseille însă avea un buget limitat pentru transferuri şi nu putea oferi nici măcar 100.000 de dolari in plus, astfel ca transferul a cazut. A contat şi faptul că Roland Courbis nu era încă sigur de valoarea românului. Practic, Dennis Serban trebuia să plece în urma cu 10 ani pe aceeasi suma pe care a fost vândut Dică la Catania în această vară! E o diferenţă importantă. Jucatorii români aveau pe vremea aceea o cotă foarte bună şi foarte mulţi jucau la echipe importante din Europa. Soarta a făcut ca la doar 2 săptămâni de la eşuarea transferului, Şerban sa-şi rupă piciorul într-un meci cu Dinamo."

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.