Liga 1

Ilie l-a adus pe Abel!

Articol de Dan Udrea, Răzvan Rotaru  —  joi, 07 august 2008

Mijlocaşul de la Murcia i-a anunţat ieri pe şefii din Ghencea că a rupt înţelegerea cu impresarii, care îi ceruseră comisioane mari lui Gigi Becali pentru a semna cu Steaua

Steaua a mai perfectat ieri un transfer, în afara columbianului Toja. Spaniolul Abel Gomez, de la Real Murcia, a ajuns la o înţelegere cu vicecampioana României şi va veni zilele viitoare pentru a se pune sub comanda lui Lăcătuş.

Tranzacţia era însă să pice ieri dimineaţă, după ce agenţii fotbalistului spaniol l-au anunţat pe Gigi Becali că au pretenţii financiare. Patronul Stelei, alături de Giovanni şi Argăseală, a luat legătura cu jucătorul, care a lămurit situaţia. "Voi renunţa la impresarii mei pentru că şi aşa au vrut să mă păcălească la acest transfer. Eu voi veni la Steaua şi discuţiile vor fi direct între mine şi clubul Steaua", a anunţat Abel.

Cheia afacerii e Adrian Ilie, fostul manager din Ghencea. El a purtat negocierile finale cu Murcia şi el a bătut palma cu aceştia în cursul nopţii de marţi spre miercuri. "Totul mă va costa 800.000 de euro", a dezvăluit Gigi Becali. 350.000 de euro a costat transferul, iar salariul fotbalistului va fi de 150.000 de euro pe an.

"Abel? Ce Abel, nu-mi trebuie mie la Steaua jucători refuzaţi de Murcia sau care sînt rezerve acolo!"
Gigi Becali, în urmă cu 3 săptămîni

"M-a impresionat foarte mult la Abel faptul că a declarat că vrea să joace în România numai la Steaua"
Gigi Becali, ieri

Cine e Abel Gomez
- mijlocaş ofensiv de la divizionara B din Spania, Real Murcia
- are 26 de ani, 1,82 metri şi 73 de kilograme
- între 1999 şi 2004 a evoluat la Sevilla, pentru care a bifat 96 de meciuri şi a marcat 17 goluri
- în perioada 2004-2006 a jucat la Malaga, tot în Segunda, şi a înscris de 8 ori în 68 de întîlniri

- din 2006 şi pînă în vara lui 2008 a apărat culorile Murciei, fiind folosit în 62 de jocuri, timp în care a marcat de 9 ori

Borcea: "Dacă aveam nevoie de el, îl luam"
Dinamo a fost în tratative două săptămîni cu Abel Gomez, dar afacerea a căzut în week-end-ul trecut. "Nu dăm un milion de euro pentru transferul lui pe doi ani. Să semneze pe 3 sezoane! Nu vrea? La revedere!", le-a transmis Borcea reprezentanţilor mijlocaşului. Apoi, roş-albii au fost sfătuiţi de diverşi oameni de fotbal din Spania să nu-l cumpere pe Abel! "Bravo lui dacă a semnat cu Steaua! I-am făcut reclamă şi cotă. Dar Steaua de ce l-a luat? Nu spuneau şefii acestei echipe că nu e bun?! Dacă am fi avut neapărat nevoie de Abel, fiţi siguri că-l luam", a comentat ieri Borcea. (Eduard Apostol)

9 străini va avea Steaua în lot, record pentru trupa din Ghencea. Dintre aceştia, 4 sînt extracomunitari (Zapata, Emeghara, Dayro şi Toja) şi 5 au paşaport de UE (Golanski, Tiago, Arthuro, Abel şi Kapetanos)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.