Stranieri

Ogăraru: "Complot? Cine ştie?"

Articol de Radu Oprişan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Internaţionalul român George Ogăraru traversează cea mai neagră perioadă din carieră. Ieşit din calculele noului tehnician al lui Ajax, Marco van Basten, fostul stelist nu exclude ipoteza conform căreia olandezii i-au pus beţe în roate încă de cînd a ajuns la Amsterdam.

- George, e Van Basten omul negru al carierei tale?

- Nu pot să spun asta. E un antrenor bun, un adevărat profesionist. Că nu mi-a ieşit mie cum trebuia alături de el, e altceva.

- Bine, dar de el se leagă faptul că eşti aproape pus pe liber acum, se poate spune că tot din cauza lui nu ai prins Euro.
- La ce vă referiţi?

- Ai pierdut echipa cu cîteva luni înaintea turneului final. A fost sau nu vorba de un complot? La vremea respectivă s-a vorbit la fel şi în cazul lui Lobonţ.
- Dar în ceea ce-l priveşte pe Chivu nu a fost, nu? Lui i-a mers bine la Ajax. Ştiţi ceva? Nu pot să neg cu tărie, iar dacă a fost ceva premeditat nu pot decît să regret că a fost vorba de mine. Mi se pare clar că Van Basten, din momentul în care a fost clar că vine aici, a dirijat lucrurile, şi-a conturat echipa.

- Meritai să joci la Euro?
- Nu. Probabil dacă aş fi jucat la Ajax eram în lot. Aşa, nu aveam meciuri în picioare.

- Te-a suprins că acum ai fost convocat la echipa naţională, deşi iar nu ai meciuri bifate?

- Păi staţi să ajung la Bucureşti, să fiu oprit în lot, că s-a mai întîmplat să rămîn pe afară din acelaşi motiv. Eu primesc întotdeauna cu mare bucurie telegrama de convocare.

- Cu Piţurcă nu ai fost mereu în relaţii excelente. Merita schimbat după Euro?
- Nu. Şi-a făcut treaba, e un profesionist. Normal, toţi ne-am bucurat după primele meciuri din grupă, apoi am fost trişti. Piţurcă a dus echipa la un turneu final după mulţi ani.

- Crezi că e o limită a lui? Să ne califice şi atît? La Mondial ne putem propune să trecem de grupa turneului final?
- Staţi să ajungem Mondial, pe urmă avem timp să ne facem planuri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.